Grave Digger - Healed by Metal (2017)

Duitsland
Label: Napalm

1. Healed by Metal (3:43)
  2. When Night Falls (3:54)
  3. Lawbreaker (3:05)
  4. Free Forever (3:21)
  5. Call for War (3:19)
  6. Ten Commandments of Metal (3:25)
  7. The Hangman's Eye (3:05)
  8. Kill Ritual (3:41)
  9. Hallelujah (3:28)
  10. Laughing with the Dead (5:15)
  11. Kingdom of the Night * (4:05)
  12. Bucket List * (3:02)
avatar van Metalhead99
Niks nieuws onder de zon.
Gewoon weer fijne, opbeurende Heavy/Power Metal.
De meest aansprekende nummers vind ik toch wel het titelnummer en de bonus track 'Bucket List'.
Je krijgt er zin in om zelf zo'n lijst op te stellen.
Meer uptempo nummers als 'When Night Falls' en 'The Hangman's Eye' knallen ook wel lekker door de speakers.
Ik geniet hiervan.

buizen
Het is niets nieuws onder de zon of eventueel niets nieuws aan de horizon.
Het label Napalm timmert flink aan de weg.
"Rock is uitstervende" zei laatst iemand die onder een steen wat filosofeert.
Niet echt m'n band maar toch nieuwsgierig: ga het wel beluisteren.

avatar van AOVV
Geinig plaatje. Ik ken van Grave Digger voor het overige niets, maar kan me heel goed voorstellen dat dit een band is die al twintig jaar quasi hetzelfde doen. De nummers komen stevig en geroutineerd over; de term signature sound komt in me op.

Ik werd getriggerd voor dit album door de titeltrack, die in het Maak kennis met Metal anno 2017-topic werd voorgesteld, en vooral leutig klonk. De song bleek uitermate representatief voor het gehele album: stemmige heavy metal met hier en daar wat power metalinvloeden, en vooral een heleboel aanstekelijkheid. Voor de teksten hoef je hier absoluut niet naar te luisteren, grenzen worden evenmin verlegd; de songs nodigen echter uit om af en toe goedkeurend te headbangen, en dat is dat.

'Healed by Metal' weet me niet over de gehele lijn te overtuigen en gaat op den duur ook wat vervelen. Gelukkig duurt het album niet te lang.

3 sterren