The Golden Years of Dutch Pop Music: The Seventies Part 1 (2016)

Alternatieve titel: Hits & Tips 1970-1971

Label: Universal

1. Unit Gloria - Our Father (5:09)
  2. George Baker Selection - Dear Ann (3:01)
  3. Amsterdam - Indian Pipe (3:44)
  4. Casey & The Pressure Group - Soul Tango (2:43)
  5. Rob Hoeke - Down South (Part 1) (2:54)
  6. The Shoes - Osaka (3:51)
  7. The Freddies - Comedy Is Over Now (3:08)
  8. Machine - Lonesome Tree (3:35)
  9. Mailer MacKenzie Band - Red Rover (2:32)
  10. Tee-Set - If You Do Believe in Love * (2:37)
  11. Supersister - She Was Naked (3:43)
  12. Amsterdam - Lucy Lucy (3:02)
  13. Mr. Albert Show - Wild Sensation (3:08)
  14. The Cats - Magical Mystery Morning (2:36)
  15. Continental Uptight Band - Please Sing a Song for Us (2:31)
  16. Dizzy Man's Band - Tickatoo (2:30)
  17. September - Little Sister (3:37)
  18. Blue Planet - I'm Going Man, I'm Going (4:14)
  19. Earth & Fire - (She Is) Wild and Exciting (4:03)
  20. Bonnie St. Claire - I Won't Stand Between Them (4:20)
  21. Machine - Rainmaker (3:20)
  22. Brainbox - Doomsday Train (2:52)
  23. Q65 - Sexy Legs (1:53)
  24. Shocking Blue - Hello Darkness (2:51)
  25. Cosmic Dealer - The Scene (2:45)
  26. Ekseption - Peace Planet (3:30)
  27. Livin' Blues - Wang Dang Doodle (2:51)
  28. Holland - Hans Brinker Symphony (5:18)
  29. Jackie Cornell - Everyday's Torture (4:25)
  30. Focus - House of the King (2:48)
  31. Golden Earring - Holy Holy Life (3:53)
  32. The Moan - Health of Freedom (3:01)
  33. The Walkers - There's No More Corn on the Brasos (4:00)
  34. Cobra - The War Will Soon Be Over (My Love) (5:07)
  35. Sandy Coast - True Love That's a Wonder (3:06)
  36. Casey & The Pressure Group - The Heart of a Woman (3:40)
  37. April Shower - Railroad Song (4:18)
  38. Kraaijeveld - Mona Lisa (2:54)
  39. Casey & The Pressure Group - Comin' Home Baby (3:08)
  40. BZN - Bad Bad Woman (2:33)
  41. Tony Ronald - Help (Get Me Some Help) (3:11)
  42. Greenfield & Cook - Only Lies (3:29)
  43. Leon de Graaff - Pittsburgh in the Rain (3:12)
  44. Mouth & MacNeal - How Do You Do? (4:01)
  45. Ritty McGarretty - Give Up Your Guns (3:11)
  46. Jojo - Lovin' and Hurtin' (2:34)
Fedde
Erg aantrekkelijke verzamelaar met singles die ik bijna vergeten was. Eén grote aha-erlebnis. Niks mis mee.

avatar van teus
Voor de (Nederpop/rock) verzamelaar in fysieke geluidsdragers zijn dit geweldige uitgave's
Na de releases van veel Topbands uit eigen land, nu ook compilaties uit de '60,s prt 1&2 en '70,s prt 1&2
Wat hierop interessant is dat sommige tracks voor het eerst of opnieuw op CD staan ,veel eendagsvliegen met vergeten songs ,maar ook daarnaast de grotere toppers die we dus wel op verschillende albums vinden
Dit alles samengesteld door den Draaijer,oftewel v Kooten ,die alles meegemaakt en zelf gepromoot heeft
Natuurlijk zijn Niet alle werkjes van weleer helemaal top, Maar toch ...maakt dit totaal gehoord ,tot een genoeglijke interessante trip door onze Nederpophystory
Van de vergeten tracks vind ik zelf ,Hans Brinker Symphony. Railroadsong. en Comin' Home Baby heel mooi
Daarnaast natuurlijk oa hier aangevinkt....Lucy Lucy She Was Naked. Wild And Exciting. I Won't Stand Between Them. Wang Dang Doodle. House Of The King. Only Lies .....ach niet alleen buiten de grenzen maar ook hier..... is zoveel moois gemaakt ,

avatar van gaucho
Ja, vind ik ook. Er is genoeg moois gemaakt in Nederland, ook door vergeten eendagsvliegen. Omdat ik van de 'grote namen' meestal wel afzonderlijke albums heb, gaat het me bij dit soort albums vooral om de vergeten pareltjes van eendagsvliegen of bandjes wier nummers niet of nauwelijks op CD te krijgen zijn. En daar bevat deze serie dubbel-cd's er een heleboel van, wat het tot een verplichte aanschaf maakt voor elke Nederpopliefhebber.

Naast de krenten die teus hierboven al noemt, ben ik blij met Machine (Lonesome tree en Rainmaker), Mr. Albert Show (Wild sensation, al heb ik pas ook die 2 CD's in een boxje aanschaft van deze groep), Blue Planet (I'm going man, I'm going), Cosmic Dealer (The scene), Moan (voorloper van Long Tall Ernie & the Shakers), met Health of Freedom), Kraayeveld (Mona Lisa) en Jojo (oftewel George Kooijmans solo, met Lovin' and hurtin').

Pittsburgh in the rain van Leon de Graaff had ik al ergens op een verzamel-cd, maar ook dat blijft een eendagsvliegpareltje om te koesteren.

avatar van Rinus
Erg fijne verzamelaar. Naast alle bekenden, zijn mijn persoonlijke favorieten de Machine (voortgekomen uit Spooky's Swinging Soul Machine), Super Sister, Blue Planet en Cosmic Dealer. Redelijk onbekend, maar wat een hoog niveau van muziek. Daarnaast staat 1 van de mooiste Nederlandse ballades uit die tijd op deze verzamelaar, namelijk I won't stand between them van Bonny St.Claire. Wat een meesterlijk nummer van de hand van Peter Koelewijn. Dit is de eerste verzamelaar waar ik hem in de originele versie tegen kom.

avatar van gaucho
Kijk, Rinus, da's mooi: iemand die gewoon durft toe te geven dat dat een fantastisch nummer is. Of het nou geschreven is door Peter Koelewijn en gezongen door Bonnie St. Claire (een combinatie die normaal gesproken goed is voor braakneigingen bij serieuze muziekliefhebbers), dat doet er allemaal niet toe. Niks guilty pleasure, het is gewoon een wereldnummer.

Overigens heb ik naast de originele single ook de latere versie die Bonnie in 1981 heeft opgenomen op een vinylsingle. En verdraaid, die vind ik nog net iets mooier. Begrijp ik uit je vorige bericht dat die versie ook ergens op een verzamel-cd te vinden is?

avatar van Rinus
Ja inderdaad. Er is een vroege dubbelaar uit de jaren 90, uitgebracht door het toenmalige EVA label. waar die versie van het nummer opstaat

Daarnaast heeft Koelewijn wel meer mooie nummers geschreven. Ik hoef maar aan KL204 te denken.

avatar van teus
Rinus schreef:

Meesterlijk is idd het goede woord, echt een hele mooie parel uit onze Nederpop
Ik kon natuurlijk het nr al lang ,paar jaar terug hoorde ik het weer eens... en was opnieuw onder de indruk,en ik vond ...zowel tekst als muziek... wat een gevoelig mooie song
Voor mij is dit trouwens de tweede verzamel CD waar ik hem tegenkwam , is nl ook te vinden op het mooie DVD/CD/Boekwerk ,Testament van de seventies (CD1 '70 BR music/Universal 2008) een waardevolle aanrader voor de liefhebber!

Wat ik niet wist (uit het bericht van gaucho dat er een remake versie (dec '82) bestond
Heb deze inmiddels beluisterd maar ben van mening ,ook best mooi ,maar ik mis gewoon de charme van de 1970 versie,....die vind ik dus vele malen mooier

En leuk om te lezen dat er meer muziekaanbidders zijn,die deze parel mooi vinden

avatar van vigil
Rinus schreef:

Ja, echt een geweldig nummer!
Overigens is ook de clip fantastisch met een fanatiek trainende Art Schenk, leuk dat hij zich daarvoor leende.

Verder is natuurlijk niet alles even fantastisch op de rijkelijk gevulde dubbel cd maar als verzamelaar is deze uitermate goed geslaagd!