Alice in Chains - The Essential (2004)

Label: Columbia

5. Am I Inside? (5:09)
  6. Brother (4:28)
  7. Got Me Wrong (4:11)
  8. Right Turn (3:14)
  9. Rain When I Die (6:03)
  10. Them Bones (2:30)
  11. Angry Chair (4:48)
  12. Dam That River (3:10)
  13. Dirt (5:16)
  14. God Smack (3:50)
  15. Hate to Feel (5:16)
  16. Rooster (6:16)
  17. No Excuses (4:16)
  18. I Stay Away (4:14)
  19. What the Hell Have I [Remix] (3:54)
  20. A Little Bitter [Remix] (3:48)
  21. Grind (4:46)
  22. Heaven Beside You (5:29)
  23. Again (4:05)
  24. Over Now [Unplugged Version] (5:57)
  25. Nutshell [Unplugged Version] (4:32)
  26. Get Born Again (5:25)
  27. Died (5:58)
  28. Would? (3:28)
WHAA!!! wat is dit dan.

Alle goede nummers

avatar van Tribal Gathering
Behalve Down in a Hole (en Head Creeps en Don't Follow en Sickman). Hmm toch maar de reguliere albums kopen.

avatar van AverageGuy
Hehe ik hou eigenlijk niet van verzamel albums maarja wat kan ik zeggen.. stuk voor stuk goede nummers

avatar van kaztor
Deze band heeft maar een paar cd's (allemaal goedkoop geprijst) dus vind ik dit soort verzamelingen nutteloos.

avatar van Sebashuis
wel lachen dat er toch nog gedacht werd aan deze band.

die vrij geniaal was. maar het is een vrij nutteloze verzamelaar. gewoon de studio albums halen!

avatar van marcel2
Haha, inderdaad een nieuwe generatie die de muziek van AIC ontdekt.

Als je alle studio albums in je bezit hebt is deze 3e best-of na Nothing Safe en Greatest Hits een beetje overbodig.

Sony dacht zeker te cashen na de reunie-tour.

Toch niet overbodig, want 28 tracks ipv de tien op Greatest HIts en ook nog eens remastered.

PriestMaiden
Dit is toch DE Alice in Chains verzamelaar voor mij. Twee discs met hun beste songs. Maar waar is Down in a Hole, een van mijn favoriete Alice in Chains songs? Inderdaad betere verzamelaar dan die Greatest Hits.

Aloanator
Wait a minute...

Deze "best-of" heeft 28 nummers en de drie studio albums hebben er samen 37.
Okee, er staan 2 "nieuwe" nummers op (die remixen), maar dan is 26 van de 37 nummers nog steeds 70% van je repertoire. En als dan ook nog Down in a Hole mist is dit een waardeloze verzamelaar.

De muziek is uitmuntend, maar deze verzamelaar op zich is waardeloos, kan je beter de echt drie albums kopen.

4* omdat het toch om de muziek gaat en niet of dit een zinnige cd is.

west schreef:
ook nog eens remastered.

Wat valt er hieraan dan te remasteren? Het zijn allen jaren '90-nummers gezegend met de beste productie voor deze muziek die je je maar kan bedenken.

Vind je dat serieus? Dirt vind ik eigenlijk nogal matig geproduceerd.

avatar van Metalhead99
Mooie verzamelaar.

herman schreef:
Vind je dat serieus? Dirt vind ik eigenlijk nogal matig geproduceerd.

Jup. If it's not broken, don't fix vind ik. Ik zie niet wat er mis moet zijn met het geluid van Dirt, trouwens, maar da's dan persoonlijk...

Ik zie trouwens dat bijna alles van Sap is vertegenwoordigd. Alleen Love Song ontbreekt.

Ik vind de oude garde wel erg kritisch over deze voortreffelijke verzamelaar. Steengoede muziek in de juiste volgorde voortreffelijk geremastered: wat wil je nog meer?

(ja, alle albums kopen: maar dat doet niet iedereen)

avatar van Rinus
Prima verzamelaar van AIC met heel veel essentieel werk erop. Het album Dirt krijgt op deze verzamelaar ruimte voor 8 songs, maar ook Facelift en de EP's SAP en Jar of Flies komen er niet slecht vanaf. Voor mij toch de hoogtijdagen van de band.

Ik heb de 2010 re-issue van het album, en die heeft een andere voorkant van het boekje.