Get Cape. Wear Cape. Fly - The Chronicles of a Bohemian Teenager (2006)

Folk / Pop
Label: WEA

1. Once More with Feeling (2:04)
  2. Oak Tree (2:29)
  3. Chronicles of a Bohemian Teenager (Part Two) (3:27)
  4. I Spy (3:24)
  5. Lighthouse Keeper (2:54)
  6. War of the Worlds (2:33)
  7. Get Cape Wear Cape Fly (3:56)
  8. Glass Houses (3:46)
  9. Whitewash Is Brainwash (3:50)
  10. Call Me Ishmael (3:52)
  11. If I Had a Pound for Every Stale Song Title I'd Be 30 Shortof Getting Out of This (3:13)
  12. Chronicles of a Bohemian Teenager (Part One) (4:06)
avatar van Petterson
Geniale artiestennaam in ieder geval. Kan iemand mij vertellen waar ik het een beetje mee kan vergelijken?

Ehm het is een singer/songwriter met akoestische gitaar en af en toe wat electronische beats erachter. Qua zangstijl en teksten moest ik een beetje denken aan Bright Eyes, een beetje schreeuwerig, maar wel heel intens, en heel erg maatschappijkritisch/betrokken.

En inderdaad, geniale naam

De nieuwe versie van Glass Houses (hij stond ook al op de self-titled EP van vorig jaar) heeft trouwens een ongelofelijk!!!! mooi intro. Echt kippenvel-materiaal.

Wat een fantastische CD zeg! Kan hem ook zeker aanbevelen voor fans van het eerdere werk van Dashboard Confessional. Toch apart dat eigenlijk bijna niemand in NL hier ooit van heeft gehoord......

undeclinable schreef:

ik ken het wel, ook dashboard confessional.. komt misschien wel omdat ik mtv2 heb?? dat heeft niet iedereen namelijk
maar ik moet zeggen dat ik de liedjes van get cape, wear cape, fly erg mooi vind! terwijl ik normaal van punk/rock houd. dit komt gewoon door het mooie gitaarspel, ik vind daarom the kooks en the fratellis ook geweldig.
Tja.. gitaar is toch het mooiste instrument wat er bestaat!

avatar van mr-mucho
one more with feeling, een van mijn lievelings nummers geworden !! rlxe plaat alhoewel hij soms iets te veel schreeuwt inplaats van zingt. verder top

tuktak
Goede plaat, met name leuk omdat het onbekend is. Dit is nou typisch een artiest die ik aan mensen laat horen als ze iets nieuws willen. Ik weet zeker dat men het nog niet kent, en ik weet zeker dat men het leuk vind.
Gewoon een heerlijk album voor in de collectie. Geen artistieke hoogvliegerij, en dat is juist wel zo prettig.

mathieudc
Hij stond vrijdagavond op het voorprogramma van The Kooks. Ik vond hem echt wel goed, zeer intens gebracht ook. Alleen leek het allemaal wat op elkaar vond ik, ik vond ieder nummer goed maar het nummer erna leek bijna gewoon hetzelfde, misschien dat dit na enkele luisterbeurten verandert. Maar goed, ik ga GCWCF toch een kans geven.

avatar van coldwarkids
Zo prachtig, raar dat ik sinds 2006 hier nog niet zo veel in heb verdiept. Chronicles Of A Bohemian Teenager: Part Two kon ik al wel van die tijd! Een regelrechte hartenbreker!