Madredeus - Electronico (2002)

Alternatieve titel: Remixes

Portugal
Electronic
Label: Nettwerk

1. Haja O Que Houver [Lux Mix] (5:10)
  2. Vem [Alem de Toda a Solidao) (Alpha Remix] (3:14)
  3. Ecos Na Catedral [Sunday Best Remix] (4:15)
  4. O Paraiso [Buscemi's Afro Remix] (5:32)
  5. O Mar [Moana Maru Remix] (7:34)
  6. O Sonho (Ralph Myerz & the Jack Herren Band) (5:32)
  7. A Lira Solidão No Oceano [Afterlife Remix] (5:32)
  8. A Andorinha da Primavera (Dusted) (5:38)
  9. Oxala [Telepopmusik Mix] (5:19)
  10. Ao Longe O Mar [Astro's Reflect and Chill Mix] (8:13)
  11. Ainda Insect [Insect Harmonic Mix] (6:50)
  12. Anseio [Fuga Apressada) - Anseio 2 (Craig Armstrong Remix] (4:38)
  13. Guitarra [Manitoba Remix] (8:04)
Dit album bevat nummers van Madredeus, waarbij de zang is gebleven, maar verder zijn bewerkt als zogenaamde remixes, zodat het een zogenaamde ethnic lounge wordt. De makers van deze remixes zeggen me niet zo veel, ben niet thuis hierin, maar misschien dat Craig Armstrong, Lux en Duster bij sommigen een belletje doet rinkelen. Wat is het resultaat ? Erg wisselend. Ik hou van de originele Madredeus met de mooie instrumentatie, dus luister daardoor extra kritisch. Enkele nummers vind ik desondanks erg mooi bewerkt en bij sommige vind ik het een ware verkrachting van het nummer. Maar als je wat van lounge houdt hier en daar wat dance achtig of ambient dan vind je wel wat van je gading op deze cd. Maar ik geef niet meer dan 2,5.