The Format - Dog Problems (2006)

Label: Vanity

1. Matches (2:12)
  2. I'm Actual (3:49)
  3. Time Bomb (4:03)
  4. She Doesn't Get It (3:53)
  5. Pick Me Up (3:48)
  6. Dog Problems (4:13)
  7. Oceans (4:50)
  8. Dead End (4:10)
  9. Snails (4:11)
  10. The Compromise (3:29)
  11. Inches and Falling (3:32)
  12. If Work Permits (5:28)
  13. The Lottery Song * (2:28)
Ik ben normaal absoluut geen fan van Pop-achtige rock bandjes. Dog Problems van The Format is echter een juweeltje. Catchy tunes en prachtige zang.
Geweldig album!

aidoo
Naar aanleiding van het nummer 'She Doesn't Get It' ga ik dit album maar es opzoeken. Wat een lief/leuk nummertje

Heerlijk album van The Format. In vergelijk met hun eerste album (Intervensions & lullabys) hebben ze nu meer afwisseling en vooral meer catchy getinte nummers (die erg lekker klinken; denk aan Oceans, She Doesn't Get It, Inches and Falling).

The Format is een echte aanrader! Jammer genoeg zijn er nog niet veel mensen die van ze gehoord hebben (zeker in Europa) maar ze zijn wat mij betreft geweldig.

Heb de laatste tijd deze plaat weer erg vaak op staan, wat een top nummers. Heb helaas vorige week op hun site vernomen dat ze geen nieuw album uitbrengen en uit elkaar gaan Zanger Nate Ruess released wel aan het einde van dit jaar een solo-album, als schrale troost.

R.I.P. The Format, musikanten pur sang.

avatar van Pinsnider
o.a. na de lyrische berichten van Wessel hierboven toch maar eens een poging gewaagd... Leuk!!!
Vooral het feit dat er ineens een herkenbaar nummer langs komt dat op de radio al lekker klonk maar waarvan je nooit de moeite nam om je er in te verdiepen...
Persoonlijk vind ik vooral de "kermis-nummers" op de plaat de absolute hoogtepunten. Het wat meer standaard-werk mist voor mij onderscheidende waarde. Prachtige plaatopener ook trouwens.
Top!