Nathan Fake - Watlington Street EP (2004)

Dance / Electronic
Label: Saw

1. Adamedge (9:03)
  2. Bored of House (9:44)
  3. Underberg (9:12)
  4. Overdraft (4:01)
  5. Peary Land (5:54)
Wat een waanzinnige EP is dit toch eigenlijk. Mensen die Outhouse goed vinden, zullen zich hier geen buil aan vallen. De percussie heeft wellicht een minder grote hoofdrol, maar alhoewel dit best wel van beukenstein gaat, is de Boards of Canada-achtige dromerigheid die zijn downtempowerk karakteriseert wel behoorlijk aanwezig. Luister maar eens naar melodielijntje dat als een fijn laken over Bored of House ligt...

Halfje erbij, 4,5* nu.

avatar van T.O.
Peary Land draai ik regelmatig, maar ik moet de rest van de EP ook nog eens een goede kans geven.

Peary Land is nu net het enige rustige nummer.

avatar van T.O.
Begint met twee solide knallers. Underberg is een verrassend goed nummer, acid met een vrij originele beat. Overdraft vind ik daarentegen erg matig. Peary Land is de zeer mooie rustige afsluiter.

avatar van Leonard91
Adamedge en Underberg zijn erg mooie nummers, en Overdraft vind ik ook heerlijk. Bored of House en Pearly Land doen me minder, slecht zijn ze zeker niet maar ze pruttelen maar een beetje door zonder echt iets te berijken, vind ik. 4*

Hmm, Pearly Land is zeker een pruttel-trackje, maar wel een redelijk fijne. Bored of House is een behoorlijke stampplaat. Kan me voorstellen dat je het niets vindt, maar bij pruttelen stel ik me toch heel iets anders voor.

avatar van Leonard91
Daar heb je gelijk in, maar ik bedoelde eerder dat Bored of House zichzelf de hele tijd herhaald met een melodietje dat eroverheen is gelegd, er zit niet echt veel verandering in, en dat had ik wel fijn gevonden bij dit nummer. Pearly Land is gewoon niet helemaal mijn ding, dat heb ik wel met meer nummers op Nathan Fake's album.

Mja, dat is inherent aan het genre, in dit geval pompeuze techno. Ik vind de eerste twee tracks veruit het beste, eigenlijk.

Ik houd op zich ook wel van de sound van Peary Land (en dus ook van zijn reguliere album), maar ik heb een liveset van hem met hetzelfde materiaal waarin het pas echt goed - organischer vooral - klinkt. Overdraft vind ik trouwens een beetje een Aphex Twin-rip off.

avatar van Leonard91
Ja, zijn essential mix klinkt al véél beter dan zijn album, terwijl het toch dezelfde nummers zijn. En dat van overdraft, ik ben niet zo'n Aphex Twin kenner, dus van een beetje makkelijke rip off kan ik best genieten.

herman schreef:

Nou, als dat nummer op zijn album zou staan, zou ik het daar zelfs het beste nummer vinden.

Maar goed, volgens mij heeft iedereen hier wel een eigen kijk op deze EP

avatar van John Doe
Ik ben het 't meest met jou eens T.O.

In de trand van Peary Land zou Fake een heel album mogen maken Underberg staat bij mij nummer twee.

avatar van 2kings
Die spacy vocal die op underberg alle kanten op schiet is zo heerlijk mee - proberen- te zingen..

avatar van Zwammer
Peary Land is een van mijn favo ambient tracks. Kan zich meten met het beste werk van Boards of Canada. Met recht een parel van een track.