Giulia Millanta - Moonbeam Parade (2016)

1 stem

4. Eve's Song (3:24)
  5. R&R Suicide (2:43)
  6. Motel Song (4:08)
  7. Pieces (3:02)
  8. There's a Bridge (2:53)
  9. Silvery Gown (3:14)
  10. Gun Shy (2:25)
  11. If You Ask Me (3:21)
  12. The House Always Wins (3:38)
  13. Not the Mirror (2:29)
Moonbeam Parade is het 5e album van de Italiaanse, al geruime tijd in Austin, TX, residerende Giulia Millanta. Op haar vorige albums maakte zij veelal uitstapjes naar Frans- en Italiaanstalige liedjes, maar op haar nieuwe album heeft zij vooral gekozen voor het Engels en dat pakt absoluut niet verkeerd uit. Haar nummers komen recht vanuit haar hart en ziel, want je voelt als luisteraar wat er in haar omgaat. Ze begon reeds op jonge leeftijd met zingen en gitaar spelen, meestal traditionale folksongs. Als singer-songwriter heeft ze een breed muziekbereik, van melancholisch, tot pittig en dansbare folksongs.
Moonbeam Parade werd opgenomen in de Ohm Studi in Austin. Millanta en haar mede-producer/vriend George Reiff wisten de beste lokale sessiemuzikanten te strikken als begeleidingsband, zoals ondermeer Charlie Sexton, gitaar (Bob Dylan), Howe Gelb, piano op track 9 en vocals op track 5 (Giant Sand), Glenn Fukunaga, bas (The Dixie Chicks), Gabriel Rhodes, gitaar, piano (Willie Nelson), Dony Wynn, drums, percussie (Robert Palmer) en David Pulkingham, gitaar (Patty Griffin). Op If You Ask me levert Michael Fracasso een vocale bijdrage en op vier liedjes verzorgt niet minder dan Kimmie Rhodes de backing vocals. Voorwaar een keur aan topmuzikanten en die staan in beginsel garant voor een topalbum; die kwalificatie verdient het eindresultaat van Moonbeam Parade zeker. De grootste credits gaan wat mij betreft toch naar Giulia Millanta zelf vanwege haar prachtige zelfgeschreven liedjes (met uitzondering van de Bowie-cover R&R Suicide) en haar sterke instrumentale begeleiding op gitaar en ukelele. Deze songs zijn stuk voor stuk voorzien van mooie arrangementen. Het album sluit in stijl af met het akoestische Not The Mirror dat na iedere luisterbeurt opnieuw voor kippenvel zorgt.
Moonbeam Parade is een absolute aanrader voor muziekliefhebbers die houden van de muziek van vrouwelijke singer/songwriters als Joni Michell, Ani DiFranco en Suzanne Vega. Dus een aanbeveling, voorzien van een indrukwekkend sterk visitekaartje!

Deze recensie is ook geplaatst op Muziekwereld: http://www.muziekwereld.com/giulia_millanta.htm

avatar van Lura
Een tijdje terug ook een recensie over geschreven, die eventueel hier te lezen is : Music that needs attention: Giulia Millanta - Moonbeam Parade - musicthatneedsattention.blogspot.nl