Jethro Tull - M.U. (1976)

Alternatieve titels: The Best Of | Essential

Label: Chrysalis

1. Teacher (3:54)
  2. Aqualung (6:38)
  3. Thick as a Brick [Edit #1] (3:01)
  4. Bungle in the Jungle (3:40)
  5. Locomotive Breath (4:37)
  6. Fat Man (2:53)
  7. Living in the Past (3:25)
  8. A Passion Play [Edit #8] (3:30)
  9. Skating Away (On the Thin Ice of the New Day) (4:00)
  10. Rainbow Blues (3:39)
  11. Nothing Is Easy (4:22)
avatar van Droombolus
Deze verzamelaar raakt kant nog wal IMO. Het blijft wel gewoon prima muziek natuurlijk ............

wijsneus
Droombolus schreef:
Het blijft wel gewoon prima muziek natuurlijk ............

En dan toch maar 2,5 ster ??

Elke verzamelaar is wel wat op aan te merken natuurlijk.

MindRuler
Bij Jethro Tull - The Essential:

Met slechts 11 nummers en een tijdsduur van 43 minuten is dit wel een erg karige verzamelaar. Deze verscheen trouwens al eens onder de naam M.U. - The Best Of Jethro Tull in 1976.
Zeker en vast niet "The Essential" zoals de titel doet vermoeden, ondanks de aanwezigheid van de must-have klassiekers Aqualung, Locomotive Breath, Living In The Past en Bungle In The Jungle.

avatar van kaztor
Ik vind het wel een genietbare selectie, een soort van vervolg op het Living In The Past-album.

Opvallend is dat bij deze vroege verzamelaar zo weinig reacties staan. Bij Vol. II (Repeat) staat zelfs helemaal niets. Tull-fans hebben het waarschijnlijk niet zo op verzamelaars...

Mssr Renard
Ik gaf de twee M.U. (Musician's Union) best of's van Tull altijd een lagd score, omdat ze voor mijn gevoel te weinig boden.

Als Tull-completist zijnde deze twee verzamelaars gisteren meegenomen uit de platenbakken.

Maar eigenlijk is deze erg genietbaar. Het is inderdaad een vervolg op Living in the Past en beslaat de periode 1969 - 1975. Omdat Passion Play en Thick as a Brick beidrn alleen lange songs bevatten, staan hier twee edits op (nog best goed ge-edit), wat het de-facto rarities maakt.

De mixen van Aqualung, Locomotive Breath en Teacher verschillen bovendien van de geijkte versies en Rainbow Blues is helemaal nooit eerder uitgebracht.

Een mooie, bonte mix van ijzersterke songs met veel nieuwe verrassingen. Bij mijn versie zit (helaas) geen poster.

Mssr Renard
Het vslt mij nu pas op dat op de achterkant bij het nummer 'Teacher' staat dat het afkomstig is van het album 'Benefit'. Ik heb een Spaanse persing en in heel Europa (ook Spanje) staat 'Teacher' niet op 'Benefit', maar wel op de Amerikaanse versies van 'Benefit'. Deze verzamelplaat is ook oorspronkelijk op de Amerikaanse markt gericht geweest, en de andere persingen kregen dezelfde hoes, met deze "fout" erop.