Kirsty MacColl - Kite (1989)

Label: Virgin

1. Innocence (4:09)
  2. Free World (2:36)
  3. Mother's Ruin (3:56)
  4. Days (3:00)
  5. No Victims (3:50)
  6. Fifteen Minutes (3:12)
  7. Don't Come the Cowboy with Me, Sunny Jim! (3:47)
  8. Tread Lightly (3:19)
  9. What Do Pretty Girls Do? (2:37)
  10. Dancing in Limbo (2:50)
  11. The End of a Perfect Day (3:21)
  12. You and Me Baby (2:37)
  13. Closer to God? * (3:55)
  14. The End of a Perfect Day [Original Demo Version] * (3:12)
  15. You Just Haven't Earned It Yet, Baby * (2:49)
  16. La Fóret de Mimosas * (3:36)
  17. Happy * (2:34)
  18. El Paso * (3:48)
  19. Still Life * (2:59)
  20. Please Help Me, I'm Falling * (2:47)
  21. Innocence [Single Remix] * (4:02)
  22. Clubland * (4:05)
  23. Don't Run Away from Me Now * (2:58)
  24. Innocence [Guilt Mix] * (5:55)
  25. No Victims [Guitar Heroes Mix] * (4:23)
  26. Other People's Hearts * (3:37)
  27. Complainte pour Ste Catherine * (3:32)
  28. Am I Right? * (1:26)
  29. You Just Haven't Earned It Yet, Baby [She's Having a Baby Soundtrack Version] * (3:47)
avatar van Reint
Deze moet ik eens opzoeken, Johnny Marr schijnt op You Just Haven't Earned It Yet Baby zijn gitaarspel te veranderen. Hij covert dus zichzelf.

EVANSHEWSON
Gisteren in de koopjesbak meegenomen in Mechelen op de MuMe Meeting. Vandaag nog te druk badmintonprogramma, dus bespreking volgt deze week, denk ik zo.

Pieter Paal
Tracey Ullman en Billy Bragg hebben nog eens een aantal nummers van haar gecoverd.
Ze doet ook backing-vocals op 'Big mouth strikes again' van The Smiths en nog een paar andere nummers van deze band.
Helaas is deze zangeres (en dochter van folk-artiest ...) heel naar aan haar eind gekomen.
Nummers zoals 'New England' blijven altijd leuk om weer eens te horen.
Volgens mij heeft ze nooit een song opgenomen waar een speedboot in voorkomt.

avatar van Shangri-la
EVANSHEWSON schreef:

Ik ben toch benieuwd naar je bevindingen.

avatar van Reint
Fantastische plaat kan ik ondertussen melden, en zwaar ondergesneeuwd (bruggetje -> toevallig klinkt deze plaat heel goed met kerstmis). De sfeer is voor mij een beetje Londen in wintertijd in mid jaren 80. Productie is dik in orde met partner Steve Lillywhite achter de knoppen (U2, The Pogues, The Smiths, Morrissey, The La's, o.a.)
Ook is er een jaren 60 girl group-invloed te herkennen, mede doordat MacColl briljant was in het overdubben van haar eigen stemmen, wat zorgt voor heerlijke melodieuze koortjes.
Als laatst wil ik nog even benadrukken wat een sterk tekstschrijver MacColl is, en hoe elk nummer hier wordt ondersteund door ijzersterke melodieen.

avatar van Manfield
David Gilmour speelt gitaar op "No Victims" en "You and Me Baby". Naast de Smiths cover "You Just Haven't Earned It Yet Baby" speelt Johnny Marr ook op "The End of a Perfect Day", die hij mede componeerde. Tracks 13-15 stonden alleen op de CD release, de LP release sloot af met "You and Me Baby".

De singles "Free World" en "Days" + het nummer "The End of a Perfect Day" vind ik het leukst. Ze schreef prima teksten en aanstekelijke liedjes, maar het heeft ook niet al te veel om 't lijf.