Steve Hackett - The Tokyo Tapes (1998)

Alternatieve titel: Live in Japan

Label: Camino

1. Watcher of the Skies (8:59)
  2. Riding the Colossus (3:32)
  3. Firth of Fifth (9:32)
  4. Battlelines (6:42)
  5. Camino Royale (9:06)
  6. The Court of the Crimson King (7:39)
  7. Horizons (1:53)
  8. Walking Away from Rainbows (3:46)
  9. Heat of the Moment (4:06)
  10. In That Quiet Earth (4:02)
  11. Vampyre with a Healthy Appetite (7:26)
  12. I Talk to the Wind (5:27)
  13. Shadow of the Hierophant (7:14)
  14. Los Endos (6:54)
  15. Black Light (2:30)
  16. The Steppes (6:48)
  17. I Know What I Like (5:52)
  18. Firewall [Studio Track] (4:41)
  19. The Dealer [Studio Track] (4:22)
  20. Los Endos ['Revisited' Studio Version] * (8:52)
avatar van ronierland
[quote]ronierland schreef:
Steve Hackett...gewoon een top cd...de ene nummer nog mooier dan de andere..samen met King Crimson, een unieke combinatie voor schitterende muziek, opmerkelijk is ook de geweldige sfeer en de opname kwaliteiten..

avatar van vigil
[quote]ronierland schreef:

Samen met King Crimson? Dat was mij nog niet opgevallen?? Wel dat Wetton mee doet maar ik kan me niet heugen dat mensen zoals Chester Thompson en Julian Colbeck ooit bij KC te bewonderen waren

avatar van Flipper
vigil schreef:

Volgens mij is JW ook de enige link met King Crimson. Of het moet de cover 'In the court ....' zijn. Trouwens maar een matig live album. Voegt weinig toe aan de originelen, alles is zo plichtmatig gespeeld.

avatar van vigil
Flipper schreef:

De dvd is wel leuk hoor, de cd is overbodig inderdaad

avatar van gerbrand1956
Mooi live album, en met John Wetten op vocals ... leuk die Genesis nummers...

avatar van IntoMusic
Inderdaad een steengoed album en tijdens mijn ontdekking van Hackett's muziek, was deze ook verplichte kost. Het stemgeluid van John past uitstekend met name bij de Genesis nummers (behalve I know what I like). Firth of fifth (mijn top 3 favoriet van Genesis) wordt zeer mooi performed en natuurlijk is het geluid van Hackett vertrouwd en bij vlagen subliem.

Ik heb niet Los Endos (track 20) op mijn versie staan, maar met die studiotracks deed mij dit album sterk denken aan Three Side Live (qua opzet dan). Vind het altijd apart waarom men studiotracks toevoegd, echter is het geen straf natuurlijk.

Overigens geweldige overgang van Hierophant naar Los Endos. Ook daar weer het vertrouwde geluid op drum door Chester. Ja, deze aanschaf is voor mij dé verassing van 2010 .

avatar van joko16
Prima live album met ook de onnavolbare stem van
Wetton.
De klank, niet onbelangrijk, is ook prima.

avatar van Bluebird
Beter dan Time Lapse met een wat gevarieerder repertoire, mede door de samenwerking met John Wetton die al had meegewerkt aan het Genesis Revisited project van Hackett. Deze tour ligt in het verlengde daarvan. Daarom ook een kleine bloemlezing uit zn eigen carriëre hierin verwerkt met o.a. het fraaie 'Battlelines'.

Bluebird schreef:
Beter dan Time Lapse met een wat gevarieerder repertoire, mede door de samenwerking met John Wetton die al had meegewerkt aan Genesis Revisited project van Hackett. Deze tour ligt in het verlengde daarvan. Daarom ook een kleine bloemlezing uit zn eigen carriëre hierin verwerkt met o.a. het fraaie 'Battlelines'.

Veel beter inderdaad met de gave Genesis nummers die John Wetton prima ten gehore brengt!

avatar van daniel1974nl
[quote]vigil schreef:

Ian McDonald speelde mee op In The Court Of The Crimson King 'saxophone, flute, clarinet, bass clarinet, Mellotron, harpsichord, piano, organ, vibraphone, backing vocals, production'

avatar van FrodoK
Nondekanonne, wat zit Chester Thompson hier een partij lekker te drummen, zeg! Wauw!