CeDell Davis - Even the Devil Gets the Blues (2016)

Blues
Label: Sunyata

1. Play with Your Poodle (3:28)
  2. The Silvertone (1:18)
  3. Love Blues (4:24)

met Annie Jantzer en Mike McCready

4. Crap House Bea (1:25)
  5. She's Got the Devil in Her (4:43)

met Ayron Jones

6. Can't Be Satisfied (1:53)
  7. Kansas City (5:18)
  8. Got to Be Movin' On (5:49)

met Annie Jantzer en Mike McCready

9. People of the Mountain (2:46)
  10. Dust My Broom (2:37)
  11. Cold Chills (5:44)
  12. Catfish Blues (5:32)

met Ayron Jones

13. Grandma Grandpa (3:53)

met Scott McCaughey

14. Ain't Plannin' on Dyin' (2:09)
  15. Rollin' and Tumblin' (5:54)

met Annie Janzter en Mike McCready

Hendrik68
Ha, een nieuwe CeDell Davis las ik net op Bluesmagazine en hij was hier ook al toegevoegd. Ben zeer benieuwd hoe CeDell nog klinkt op zijn 90ste. Hij vliegt zijn hele leven stemtechnisch al uit de bocht, maar wat maakt het uit in zijn geval. Hij heeft wel een fiks aantal gasten opgeroepen zie ik. We gaan het beleven. De vorige was al geweldig, dus ik verwacht hier wel het een en ander van.

avatar van AdrieMeijer
Verrek, leeft-ie nog??? Ik ga hier niet meer aan beginnen, hoor. Hij vliegt niet alleen stemtechnisch uit de bocht, maar ik heb nog nooit iemand zo vreselijk vals slidegitaar horen spelen. (Ja ik weet dat-ie polio heeft gehad). Hound Dog Taylor kon ook flink vals sliden, maar die nam tenminste nog een bak positieve energie mee. Cedell Davis draaide ik laatst nog eens en halverwege dacht ik: "Zo, dit was de laatste keer. Over en uit. Dit ga ik nooit meer beluisteren."

Hendrik68
Ja hallo mijnheer Meijer, zo werkt dat niet natuurlijk. Zullen we even een afspraak maken? Jij gaat bijgaand filmpje beluisteren en als je dat niet mooi vindt dan hoef je inderdaad niet verder te luisteren. Hieruit blijkt namelijk dat Davis zijn beperkingen, meer nog dan zijn vorige album , als geen ander kent. Hij laat zich omringen door de meest vooraanstaande coryfeeën uit Seattle. Annie Jantzer is een fantastische zangeres. Pearl Jam gitarist Mike McCready neemt ook wat irritatie voor je weg. Ben benieuwd wat je er van vindt.
Cedell Davis ~ Got To Be Movin' On - YouTube

avatar van AdrieMeijer
Dit klinkt inderdaad beter dan alles wat ik tot nu toe van hem hoorde. Vooral het gitaarwerk is puik. Het lijkt er wel op dat de rol van Cedell (ik bedoel dan zijn gitaarspel) een beetje naar de achtergrond is gedrongen, maar geheel in lijn met mijn eerdere post vind ik dat niet heel erg. Annie zingt goed en het is een lekker loom bluesnummer. Bedankt voor de link!

Hendrik68
Missie geslaagd. Op zijn vorige, die ik zelf nog erg goed vond deed hij nog vrij veel zelf. Nu laat hij de dingen die hij niet meer kan grotendeels achterwege. Maar hij doet nog net genoeg om het een album van zichzelf te laten zijn. Wat mij betreft een ideale brug van de authentieke blues naar de moderne tijd.

Hendrik68
Mooi stukje en ik ben het er uiteraard helemaal mee eens.