menu

George Russell Sextet - Ezz-thetics (1961)

mijn stem
3,63 (19)
19 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Riverside

  1. Ezz-thetic (8:59)
  2. Nardis (4:41)
  3. Lydiot (8:08)
  4. Thoughts (5:36)
  5. Honesty (9:04)
  6. 'Round Midnight (6:33)
totale tijdsduur: 43:01
zoeken in:
avatar van Supersid
3,5
In vergelijking met fenomenale voorgangers een iets mindere release, maar George Russell is toch een te ontdekken naam als je beginnend van jazz begint te houden... Ten zeerste genietbaar, al dient men wel in rekenschap te brengen dat dit een relatief druk plaatje is. Mensen die voor de relaxte jazz-groove gaan, moeten dus hun heil eerst elders gaan zoeken

Soledad
Voor mij geen echt 5 sterren album dit. Maar Dolphy op 'Round Midnight... behoort voor mij tot de mooiste stukjes jazz uit de geschiedenis.

avatar van Mssr Renard
5,0
Ik hoor nu deze versie van Round Midnight op de Concertzender,ven ben echt enorm onder de indtuk. Gek genoeg kende ik George Russell niet eens.

avatar van Mssr Renard
5,0
Nu ik deze zo draai, moet ik bekennen dat dit precies het soort jazz (een avant/bop crossover-plaat) is dat ik graag draai. Ik zag deze toevallig liggen in de platenzaak, en had hem niet meegenomen, omdat ik niet meer wist waar ik de hoes nu van kende. Maar nu weet ik het weer. Raar hoe dingen lopen. Hopelijk ligt de plaat er nog, dan neem ik hem volgende keer mee.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:56 uur

geplaatst: vandaag om 15:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.