Hieroglyphics - Third Eye Vision (1998)

Label: Black

7. Phesto D (1:35)
  8. At the Helm (4:18)
  9. The Last One (3:26)
  10. Tajai (1:41)
  11. Oakland Blackouts (4:31)
  12. Mics of the Roundtable (4:42)
  13. See Delight (3:24)
  14. Pep Love (2:15)
  15. Off the Record (3:21)
  16. A-Plus (1:24)
  17. After Dark (4:23)
  18. Opio (1:21)
  19. No Nuts (4:04)
  20. Del (1:14)
  21. One Life, One Love (4:02)
  22. Miles to the Sun (5:39)
avatar van waxs
Fantastische samenwerking tussen een paar van de grootste aleternatieve Westside artiesten, o.a. Del tha Funkee Homosapien en natuurlijk de Souls of Mischief. Ook afzonderlijk komt ieder lid aan de beurt op de korte solo's. De producties zijn allemaal van goed niveau zoals je gewend bent van de heren, 4*

Harco
At the Helm werd nog gebruikt voor een Tony Hawk reclame. American Wasteland, denk ik.

EDIT: Tony Hawk 8 blijkbaar. Hier een link.

Ja Del's solo nummers zijn wel eerder in 3 of 4 gebruikt voor zover ik het weet

Harco
Ik ken Del door Street Skater 2. Dik wack spel voor de PSX. Stond "Catch All This" op.

avatar van waxs
Ik ken hem voornamelijk van "If You Must".

avatar van thomzi50
Jammer dat het album echt een fractie te langdradig vind, want er staan zeker een paar pareltjes op. Kan mijn aandacht er alleen telkens niet helemaal bijhouden.

Dit is een geweldig album, Hieroglyphics is echt underrated.

SinX
Leuk album. Zit geen enkel écht slecht nummer bij, toch word het halverwege een beetje saai. Luister het album nu meestal in 2 keer met een kleine pauze er tussen . Leuk zijn ook dat elk lid in een 'eigen' nummer laat zien wat hij kan. Er staan echt hele goede nummers op, alleen als geheel verveelt het dus iets te snel. Het zal denk ik nog een beetje moeten groeien. voor nu;

3,5*... Ik had hem graag een 3,75 willen geven.

avatar van Rhythm & Poetry
Hieroglyphics: een geweldig zooitje, je kan goed horen hoeveel plezier ze hebben in het maken van muziek. Ik vind het een fantastisch team en na een aantal luisterbeurten vind ik dit ook een geweldig album. Del is mijn favoriete rapper, maar ook A-Plus en Pel Love zijn ijzersterk op de cd (eigenlijk vind ik ieder lid van Hieroglyphics héél goed). De cd gaat mij niet vervelen door al die solo stukken, daarnaast vind ik de producties ook erg sterk. You Never Knew is mijn favoriete track.

avatar van Pooiertje
Ben het eens met Rhythm & Poetry, fantastische raps en sterke producties

avatar van Shelter
You never Knew, all things...nee ik ga niet eens beginnen, erg vet album. Lekkere producties zeg, rappers zijn goed!
4* Ik houd het kort

CdP
Ik vind 1 album van de Hieroglyphics wel voldoende, welke zouden jullie dan aanraden?

avatar van Osiris Apis
Deze.

CdP
zal ik doen:)

avatar van Silky & Smooth
Del the Funky Homosapiens is toch wel een van mijn favoriete MC's. Niet altijd even sterk, maar als hij op niveau zit is het erg leuk om naar te luisteren. Hier als onderdeel van Hieroglyphics, een erg cool groepje. De rapper wisselen elkaar goed af, waardoor het album geen moment verveeld. De hele sfeer van het album is eigenlijk gewoon vet. De producties zijn ook erg goed en zorgen voor een sterke ondersteuning bij deze rappers. Het eerste nummer heeft een heerlijke sample!

avatar van Ernie
Ah nieuwe hiphop om te ontdekken

Del is al heel erg geapreciëerd ten huize Ernie (Solowerken, Deltron 3030, Gorillaz...) dus nu eens aan deze beginnen. De 1ste nr's klinken alvast heel goed!

jij geluk, dit is echt een vet album als je van Dels stijl houdt

Shelter schreef:
jij geluk, dit is echt een vet album als je van Dels stijl houdt

En dat heb ik na 1 volledige beluistering ook al door
Beats om van te smullen ( After dark ) + Del in absolute topvorm : dat kan niet misgaan.
Het is toch echt een constante MC hoor die Del. Hij kan echt moeiteloos een album lang vullen met zijn aparte flow en gekke lyrics en dan wordt ie hier nog eens geruggesteund door andere MC's & groepen die ik wel nog wat moet leren kennen maar nergens storen of het niveau naar beneden halen. '93 till infinity van Souls Of Mischief die op deze 3rd Eye Vision meewerken staat hier al in de startblokken klaar voor vanavond te beluistern
Heerlijk schijfje om nu te draaien ook, het is 30 graden in Ernie zijn tuintje. Koptelefoon op en genieten maar.

avatar van Ernie
No Nuts is toch ook een heerlijk meeknikbeat Dit album blijft maar groeien bij mij. Dringend eens wat orginele Souls of Mischief en Del aanschaffen want ik heb enkel z'n debuut liggen' I Wish my brother George was here' Ook een heerlijk schijfje voor de nieuwsgierigen onder ons

avatar van Shelter
I wish my brother.... is een classic naar mijn mening net als No need for alarm.
Pssin on your steps, wat een vette track is dat.

Shelter schreef:
Pssin on your steps, wat een vette track is dat.

Pissin on your steps is ook een favo van mij

"Ice is cool but i can't stand vanilla"

zaaf
En dit is dan weer een heerlijk album voor een warme zomernacht.

avatar van Harderwiek
Dit blijft een pareltje. Vooral Del steelt hier de show. Maar eigenlijk presteert iedereen op niveau, zoals we van alle artiesten gewend zijn in dit collectief. Ik ben echt fan van deze sound. Na 93' Til Infinity is dit misschien wel de beste plaat in dit straatje. De plaat heeft echter twee nadelen voor mij: de speelduur is iets te lang om volledig aandacht bij te houden en ik vind het geheel iets te rommelig. Maar beide doen niet af aan het gevoel hoeveel plezier er in deze plaats zit, door de artiesten en daardoor ook voor mij als luisteraar. Sterk album!

avatar van Boermetkiespijn
Ik kwam dit album tegen in deze lijst: "100 Essential Jazz Rap Albums"

This supergroup – consisting of Del (The Funkee Homosapien), Pep Love, A-Plus, Tajai, Opio & Phesto (from Souls Of Mischief), Casual, Domino, Jay-Biz, Toure & Extra Prolific – brings together so much talent that the product of their cooperation has to be epic, right? Right! This album is pure Hip Hop, boasting jazz samples from George Duke, the Skull Snaps, Herbie Hancock, Johnny Hammond, and others.

En epic is deze plaat zeker!