The Lemonheads - The Lemonheads (2006)

Label: Vagrant

1. Black Gown (2:04)
  2. Become the Enemy (3:54)
  3. Pittsburgh (2:55)
  4. Let's Just Laugh (4:44)
  5. Poughkeepsie (2:10)
  11. December (4:22)
tondeman
Is deze al gelekt?

avatar van c-moon
Joepie!. Evan Dando heeft zijn Lemondheads nieuw leven in geblazen!!!! Hallelujah

En nu maar hopen dat het zo mooi gaat zijn als de andere Lemonheadsalbums...

De hoes vind ik nu wel niet bepaald goedogend... ;-o

tondeman
Vooralsnog vind ik er weinig bijzonders aan. Het klinkt precies als de Lemonheads maar dan zonder de ''catchyness''. Bij tijden kleeft er wel zo'n cliché Amerikaanse rock sound aan. Misschien moet ik hem nog maar een paar keer een kans geven, misschien dat je er na een tijdje doorheen prikt en toch andere dingen begint te ontdekken. 3* voor nu

avatar van thebestfreaks
Weinig nieuws onder de zon, maar toch wel erg leuk dat er weer een nieuwe Lemonheads is. Wat mij betreft zijn 'Pittsburgh', 'Baby's Home' en 'In Passing' de toppertjes .

Prima cd zoals al het werk van Evan de moeite waard is,ook heerlijk dat J Mascis meespeelt. Mijn ouwe helden stellen me niet teleur!!

avatar van Oldfart
aantal malen geluisterpaald, begint hoopvol, maar zakt voor mij na een nummertje of drie in.
Niet meer de Lemonheads voor mij?
Zal ze nog een kansje geven, maar ben niet zeker van een goede afloop.

avatar van SirNoodle
Ik vind 'no backbone' een toepasselijke titel voor deze terugkeer van The Lemonheads. Alweer een retour van een groep die dan eigenlijk hard zijn best doet om zichzelf te zijn, maar er niet echt in slaagt. The lemonheads playing the lemonheads, maar zonder backbone.

avatar van Lexicon Devil
Absoluut een van hun beste platen naar mijn mening. Ik kan hier de hele dag naar luisteren als het moet. Niet zoals die andere platen waar altijd meer dan de helft uit slappe hap nummers bestaat. Een enkel nummer is op dit album het skippen waard.

De dromerige zang van Evan Dando is grotendeels verdwenen, ook is de muziek een stuk puntiger. Dus niet te vergelijken met hun bloeiperiode uit de jaren 90. Wel doet het album terug denken naar de stevigere gitaar rock uit die periode. Toch stiekem een leuk plaatje.

avatar van Ducoz
Ik snap niet dat dit zo wordt ondergewaardeerd, het is gewoon een nieuwe stap van de band... als echte fan kan je daar wel mee omgaan toch?:P

avatar van Ducoz
Er staan echt verschrikkelijk mooie nummers op(Baby's Home)

avatar van EttaJamesBrown
Best een fijn album. Het zou leuk zijn als Evan met zijn vriendjes nog een keer in 2021/2022 Nederland bezoekt. Laten ze een voorbeeld aan Thelonious Monster nemen.