Kissing the Pink - Certain Things Are Likely (1986)

Pop / Electronic
Label: Magnet

1. One Step (4:29)
  2. Never Too Late to Love You (3:49)
  3. Certain Things Are Likely (4:13)
  4. Dream Dream (3:48)
  5. No One's on the Same Side (3:45)
  6. Can You Hear Me (4:29)
  7. Jones (3:48)
  8. Identity Card (3:26)
  9. One Day (4:11)
  10. I Won't Wait (4:54)
  11. One Step [Extended Remix] * (7:12)
Pieter Paal
Ik herinner mij de hit 'One step', maar ik nam dit soort muziek toen niet zo serieus. Nooit meer iets van gehoord.

avatar van Poeha
Kan me vaag herinneren dat ik dat hitje "One Step" wel een leuk nummer vond.

Eens kijken of ik hem nog ergens kan vinden.

avatar van monique
one step was inderdaad een lekker nummer,volgens mij hun enigste hit in ons land.

avatar van Mjuman
Met deze plaat ging KTP (Kissing The Pink) op de commerciële toer. Deze tweede plaat was inderdaad wel wat anders dan de eerste uit 1983. Die eerste leek meer avantgarde dan ie in feite was - ik zal 'em nog eens goed beluisteren - en deze tweede plaat was eigenlijk helemaal niet zo commercieel.

Zou ik dit album moeten plaatsen, zet ik het ergens tussen ABC (Lexicon of Love), Heaven 17 (Luxury Gap) en Human League (Dare) in - met, vooruit dan, nog een snuifje BlancMange. Het is niet briljant, maar het kan zo op een 80's revival party gedraaid worden en het is kwalitatief beter (en beter te pruimen) dan puur commerciële bands die wel hits scoorden met dit type muziek.

avatar van reptile71
Dit was niet hun tweede album maar hun derde. Het album What Noise uit 1984 staat op moment van dit schrijven nog niet op musicmeter (heb hem inmiddels aangeboden). Daarop staat het schitterende Greenham, een nummer dat je echt niet mag missen.

avatar van Poeha
Mjuman schreef:

Dan moet ik er zeker nog eens goed achteraan.

avatar van Mjuman
reptile71 schreef:

Right said Fred; ik had dus niet op Discogs gekeken - die 2e wordt dus een te verwerven item. Geeft maar weer eens aan dat de discografie hier - afgezien van de houding tav 12"s e.d. - niet altijd 100% compleet & betrouwbaar is.

avatar van reptile71
Nee hoor, hier is een toevoeging vaak afhankelijk van of er wel een goed hoesje van is. Ten tijde van het toevoegen van de Kissing the Pink platen kon El Ninjo wsl. geen goed hoesje vinden van What Noise (rood geeft vaak vlekjes en op discogs staat geen mooie) en dan houdt het op. Zo krijg je idd incomplete discografieën.

What Noise is zeker de moeite waard! Deze (Certain Things...) ken ik trouwens niet.

avatar van Tony
One Step heb ik eerst op 12" gekocht, later dit album aangeschaft, maar de rest van de songs haalt het niveau van die single helaas niet. Toch wel aardig, net voldoende voor mij.