Buck 65 - Man Overboard (2001)

Canada
Label: Anticon

1. Off and Running (3:10)
  2. Plastic Bags (4:17)
  3. Up the Middle (4:53)
  4. Hats on Beds (5:31)
  5. Lil' Taste of Poland (3:11)
  6. Sunday Driver (2:00)
  7. Can of Worms (3:22)
  8. You Know the Science (3:20)
  9. Ice (4:54)
  10. Achilles and the Tortoise (7:19)
  11. Coleco Vision (9:32)
  12. Azazellos Cream (1:27)
  13. Secret Splendor (6:43)
  14. Pants on Fire (6:24)
  15. Mudslide (3:54)
avatar van waxs
Buck 65 is voor mij wel een van de meest vernieuwende experimentele artiesten in de Hip-Hop scene. Met dit album bewijst hij wederom dat zijn creatieve brein nog niet is uitgeput. Vooral "Pants on Fire" vond ik een sterke verassende productie. Buck speelt prima met verschillende stijlen, genre's en de sfeer van binnen de nummers, ook tekstueel is hij prima op dreef. 4*

avatar van Kos
Kos
Probleem met Anticon is dat er ook echt van die saaie figuren tussen zitten. Ik durf het al bijna niet meer te proberen.

avatar van BoordAppel
Doe maar geen moeite, dit vind jij niets.

avatar van Rhythm & Poetry
Dat Buck 65 flink aan het experimentele is zorgt ervoor dat ik de aandacht er bij kan houden. Dit soort muziek is niet wat ik alle dagen hoor. De producties vind ik vaak knap gedaan en zorgen voor de nodige spanning. De manier van rappen doet mij veel aan spoken word denken. Tekstueel appart, maar zeker niet slecht. De stem van Buck 65 vind ik aangenaam.

avatar van Stalin
Mooi ook hoe Buck 65 de intro van Battery van Metallica sampled in Up the Middle Road

Ook meteen de eerste keer dat ik een sample van hem herken, aangezien de meeste behoorlijk obscuur zijn.

avatar van niels94
Als rapper is hij enigszins beperkt, al maakt hij heel wat goed met zijn karakteristieke gruizige stemgeluid en regelmatig boeiende lines, maar Buck 65 zet hier een verzameling sterke, originele producties neer met een consistente, ietwat mysterieuze sfeer. Het album luistert daardoor prettig weg, ondanks de lengte.