Juggaknots - Clear Blue Skies (2002)

Alternatieve titel: Clear Blue Skies (Re:Release)

Label: Third Earth

1. The Hunt Is On (0:33)
  2. Trouble Man (4:38)
  3. Jivetalk (5:09)
  4. Watch Ya Head [Remix] * (1:30)
  5. Epiphany (4:05)
  6. The Circle, Pt. 2 * (1:12)
  7. The Circle, Pt. 1 (2:43)
  8. Who Makes It Hot * (4:36)

met Adagio

9. Romper Room (4:24)
  10. Come Along * (0:54)
  11. Loosifa (5:11)
  12. A Rainy Saturday * (1:21)
  13. Sex Type Thang * (5:01)
  14. You Gotta Do One of These Songs * (3:39)
  15. Projections * (1:11)
  16. I'm Gonna Kill You (4:05)
  17. Luvamaxin * (1:46)
  18. Clear Blue Skies [Remix] * (4:12)
  19. Up at the Stretch Armstrong WKCR Radio Show * (0:52)

met Bobbito

20. Clear Blue Skies (3:55)
Dit album kwam uit in 2002, maar het had ook midden jaren negentig uit kunnen komen. Het album heeft een rauwe oldschool sound. Breeze Brewin heeft een geweldige flow (en longinhoud). Dit is naar mijn mening veruit het beste hiphopalbum van 2002.

Monsta Kody schreef:

Correctie, het album is oorspronkelijk in 1996 uitgekomen, dit is alleen de heruitgave (zoals de titel al doet vermoeden)

Kos
Ik vind het niet echt een oldschool sound hebben, maar wel rauw inderdaad. Fijne productie.

Kos
Dit was wel een hele fijne tip Kody. Ik luister er nog geregeld naar .

'Trouble Man'

Kos
. Beetje Organized Konfusion-achtig.

avatar van Osiris Apis
Dit album had eerst een paar draaibeurten nodig, voordat ik het kon waarderen. Op het eerste gehoor vond ik de beats monotoom en weinig van van elkaar verschillen.
Maar dit is niet meer het geval (een paar vind ik nog te kaal).

De sfeer op het album is rauw en dreigend. En de mc's zijn tekstueel en in stijl veelzijdig, oa. battle, persoonlijk en relax.

Vorig jaar hadden ze trouwens een nieuw album, maar die vond ik weinig aan. Daarop hoor je die vrouwelijke mc ook vaker dan op dit album (op dit album alleen in de korte nummers volgens mij?)

avatar van Osiris Apis
Ik ben nu Favorite Things van John Coltrane aan het luisteren. En het intro daarvan is gesampled in Trouble Man.
Altijd leuk om zulke dingen te ontdekken.

avatar van waxs
Erg sterke plaat inderdaad met een arsenaal aan sterke producties. Zal hem nog wat vaker beluisteren voordat ik definitief een stem uitbrengen maar (minimaal) 4* moet er best in zitten

rico-bballer
Is alles van het niveau trouble man ?

avatar van Sjoerd_
Trouble Man is erg dope inderdaad.

avatar van Osiris Apis
Trouble Man steekt er wel bovenuit. Maar de rest is ook van hoog niveau.

Bericht verwijderd. Het is hier een discussieforum, geen plek waar je even een illegale download kunt scoren.

avatar van hiphopmaster
Hiphop van de bovenste plank. Dit is echt een tijdloos album. Vreemd dat deze weinig aandacht krijgt van de hiphop-liefhebbers onder ons.
Lekkere lome beats met heerlijke samples en een weergaloze Breeze Brewin' .
Ook ik vind Trouble Man veruit het beste nummer op deze cd, maar er staan nog zat andere genietmomenten op. Ik noem Loosifa, Who Makes It Hot, Ephipany, Romper Romp, Clear Blue Skies (Remix) en I'm Gonna Kill You.
Het zwakke in deze cd zit hem in paar korte stukjes, maar dat zijn er gelukkig maar weinig. Een voorzichtige 4,5* !

avatar van Sjaakspeare
Ik zit dus wat rond te kloten op JijBuis, en kom zodoende wat nummers tegen. Eerst stuit ik op 'Remind My Soul' van Akrobatik. Ik surf vervolgens naar de Musicmeterpagina van het album waar dat nummer op staat en constateer dat het volgens velen het hoogtepunt van het album is. Met een zucht beland ik bij 'Trouble Man' van Juggaknots. Geestdriftig check ik de pagina van het bijbehorende album. Tot mijn verbazing stel ik wederom vast dat het nummer dat ik zojuist beluisterd heb, volgens velen het beste nummer op de cd is.

Je hoopt bij de ontdekking van goede nummers toch altijd dat het de minste nummers van een cd zijn...

P-DawG
Loosifa

Wat een heerlijk album is dit, ik luister het nu voor de eerste keer en dit kan zeker tot een hoge score uitgroeien.

hiphopmaster schreef:
weergaloze Breeze Brewin' .

Mee eens, erg goede mc.

avatar van Kill_illuminati
Sjaakspeare schreef:

Dat heb ik altijd. Dan heb ik meestal veel minder zin om het album uit te gaan checken. Omdat dan alleen dat nummer interessant lijkt.

avatar van Harderwiek
Wat een gruwelijk album is dit toch. Tegenwoordig heb ik vaak wanneer ik underground albums uit eind '90-begin '00 luister, dat het wat gedateerd en simpel aanvoelt qua producties. Dat is hier zeker niet het geval, wat een kwaliteit, sfeer en souplesse van iedereen op dit album!