Ras Kass - Rasassination (1998)

Label: Priority

1. Endtro (1:47)
  2. Rasassination (4:33)
  3. Ghetto Fabulous (4:30)

met Dr. Dre en Mack 10

4. Lapdance (4:34)

met R.C.

5. Skit #1 (0:47)
  6. Conceited Bastard (4:14)
  7. Ice Age (4:39)

met Kurupt en El Drex

8. ...In a Coogi Sweatsuit (Skit) (1:57)
  9. H2oproof (4:21)

met Saafir

10. It Is What It Is (4:57)

met Jazze Pha

11. Interview with a Vampire (6:56)
  12. Wild Pitch (4:18)

met Xzibit en Jah Skillz

13. Oohwee! (4:01)
  14. All Or Nuthin' (3:57)

met Twista

15. Grindin' (3:45)

met Bad Azz

16. I Ain't Fucking with You (4:40)
  17. Get at Me (4:08)
  18. The End (4:16)

met Wu-Tang Clan

L2K
Na het indrukwekkende Soul On Ice heeft Ras dat niveau niet meer weten te behalen. Helaas.

Relax
Alleen het nummer The End lijkt me wel interessant dankzij Wu-Tang Clan, ik ga eens opzoek naar dit album ookal beloven de titels en de gastartiesten niet veel goeds.

Relax schreef:

Interview with a Vampire is fookin ongelofelijk

raffael77
Dit album is iets minder dan de vorige maar hij is zeker geen slechte rapper. Wat betreft de features niet allemaal top maar die met Saafir a.k.a. Mr No No is vet. Luister maar eens naar zijn albums echt goed.

Harco
L2K schreef:

Toch is Interview With a Vampire van zeer hoog niveau.

Mezelf
Ik snap mensen niet die zeggen dat Soul On Ice beter was. Dit album is qua producties van 1000 keer zo hoog niveau en ook tekstueel gezien is het veel meer divers. We weten na Soul On Ice wel dat iedere blanke alle anders-gekleurden wilt ombrengen volgens Ras Kass (reverse-racism is nog steeds racism naar mijn mening though...)

Wat dat betreft vind ik deze plaat toch wel iets beter van niveau, misschien een aantal nummertjes op die naar mainstream neigen (en dan worden heel veel mensjes hier gelijk negatief) maar bijna ieder nummer heeft een concept en is niet zo maar iets. Woordgrappen, metaforen enz. zitten allemaal in deze nummers, en een track als Interview With A Vampire is natuurlijk helemaal het topje van de ijsberg. 4 sterren .

avatar van Rhythm & Poetry
Ghetto Fabulous, vind ik dus een bijhoorlijk dope nummer. Helemaal geen verkeerd album van Ras Kass mede door de wat commerciele producties. Ras Kass is qua raps minder in vorm dan op zijn voorganger. Get at Me vind ik ook een dope nummer. The End is een prachtige afsluiter.

avatar van P Jay
Ik begin met te zeggen dat Ras Kass een goede lyricist is. Je hoort dat gewoon, ook hier. Ik heb "Souls On Ice" nog niet gehoord maar ken de reputatie van zijn debuut. Ik wist op voorhand ook al dat dit album "commerciëler" en minder "real" is dan zijn debuut en ik kende al op voorhand "Ghetto Fabulous", wat perfect in dat plaatje paste.

Ik probeerde zo onbevooroordeeld mogelijk te luisteren naar dit album en kwam tot de constatatie dat dit album gewoon niet erg goed is, maar niet door het "commerciële" kantje maar gewoon doordat Ras Kass vaak zwak en heel cliché-matig rapt, de gastartiesten vaak te wensen overlaten (Kurupt's vers op "Ice Age" is één van de slechtste die ik ooit gehoord heb) en de beats (meestal de minst "commerciële" van het album) te vaak saai en ongeïnspireerd klinken.

"Rassassination" en "Ooh Wee" hebben een catchy beatje en vind ik erg tof. H2Oproof heeft een slaapverwekkende beat maar hier trekt Ras Kass wel alle registers open en hoewel helemaal niet overdonderend goed is dit toch een degelijk song. It Is What It Is is erg relaxed en ik vind het een aardige song.
Een nummer als "Interview with a Vampire" vind ik er wat over. Ik ben sowieso geen fan van té ambitieuze nummers. Voor een gewone hiphop-MC is het niet gepast om even in de huid van God en Satan te kruipen en even snel de wereld uit te leggen, dat komt gewoon helemaal niet over bij mij. Het "klinkt" wel vet door die Halloween-achtige beat en de diepe stemmen, maar eigenlijk vind ik het maar een hol en nietszeggend concept.

Te veel mindere nummers (Lapdance krijgt mijn haar recht), te weinig consequent (de ene keer underground MC, de andere keer de hedonistische gangsta) zowel qua lyrics als beats en soms te saai en ongeïnspireerd.

(maar ik blijf wel beniewd naar "Souls On Ice")

Mezelf
Ik ben het eens met wat je over Interview With A Vampire zegt. Ik vin het nummer orgineel, maar ik zie je kritiek op het nummer wel. Het is zeker een ambitieus nummer, maar ik vind Ras Kass niet echt een "gewone hiphop-mc". De beste man heeft namelijk sinds dit album uit 1998 geen enkele cd meer uitgebracht. Wat toch niet echt het kenmerk is van de gemiddelde rapper/mc.

avatar van P Jay
Hij heeft nog 3 andere albums hierna uitgebracht?! En snap niet goed wat dat te maken heeft met de kwaliteiten van een MC?

Mezelf
Niks, maar ik vind hem niet echt een stereotype MC. Mede dankzij zijn teksten, die niet standaard zijn, naar mijn mening.

En Van Gogh is een gelekt album, nooit officieel uitgebracht dus. De rest is mixtapes.

avatar van Kill_illuminati
"Interview with a vampire" is nog steeds een van m'n favoriete nummers.

Die clip van Ghetto fabulous is wel erg gangsta .

Interview with a vampire

Black is the combination of all colors

White is the lack thereof.

Dit klopt toch niet

Mezelf
Klopt als t goed is wel. Heb ik ook ooit geleerd op school; dat wanneer je alle kleuren mengt, zwart ontstaat. En wit is eingelijk het ontbreken van alle kleuren...

grimy_jason
Wat een geweldige track is Interview With A Vampire toch....

grimy_jason
Interview With A Vampire is echt één van de diepste tracks die ik al heb gehoord, die track neemt je echt helemaal mee....

En die beat is ook echt geweldig....

H2O proof

I was lyrically Hip Hop's top 5, before two of my niggas died