Teena Marie - Irons in the Fire (1980)

R&B / Pop
Label: Gordy

1. I Need Your Lovin' (7:33)
  2. Young Love (5:30)
  3. First Class Love (5:07)
  4. Irons in the Fire (3:34)
  5. Chains (7:13)
  6. You Make Love Like Springtime (5:00)
  7. Tune in Tomorrow (6:25)
  8. You Make Love Like Springtime [Reprise] (3:25)
avatar van sq
sq
I Need Your Lovin' was een opvallende clubhit in die tijd, samen met "Behind the groove" (niet op dit album en waarom eigenlijk niet?). Ik heb ze beide op maxi, maar ken de rest van dit album niet. Bijzonder zware sound in vergelijking met de andere disco/funk voor die tijd. Ik meen dat er ook samenwerking was met Rick James.

avatar van PaulieWalnuts
"Behind The Groove" staat op het album Lady T, ook uit 1980.

Ja, veel samenwerking met Rick James, vooral op het debuut (niet op MM), het album Wild & Peaceful uit 1979.

avatar van kemm
"M-O-N-E-Y never did a thing for L-O-V-I-N", I Need you Lovin' is natuurlijk fantastisch! Disco die verder gaat dan de dansvloer, en die eigenlijk alleen maar disco wordt genoemd omdat het 1980 is.
Op Irons in the Fire wordt stevige funk proper afgewisseld met vlotte R&B-ballades, en in beide categorieën blinkt Teena Marie uit! Zo bangt Chain al even lekker als de genoemde hit en is het titelnummer van een ongekende schoonheid vreemd voor de drukke discojaren. Dit alles zeer beheerst en krachtig gezongen door de dame. De variatie zorgt voor een boeiende trip zonder enig smetje, zeer uitnodigend om het nog vaak te spelen en de artieste nog verder te doorgronden. Uw discografie is nog niet klaar met mij, Teena; rust in vrede!

avatar van Angelo
Als je beseft dat deze dame geen team nodig had voor het uitwerken van dit album, is Irons in the fire nóg leuker. De teksten schreef ze zelf, en de productie nam ze in eigen handen. Dat deden haar niet veel na in die tijd. De post-disco stijl van dit album is een stuk slimmer in elkaar gezet dan de meeste goedkopere varianten van het genre, Teena wist heel goed wat ze deed en wat ze wilde. Achteraf liet ze doorschemeren dat ze dit haar beste album vond, en dat is best begrijpelijk. Mede door de variatie die hierop te vinden is, is dit album in z’n geheel geschikt voor de dansvloer of voor een feestje. De ballades en uptempo’s zijn wellicht niet echt catchy, maar prettig in het gehoor liggen ze allemaal. De productie is uitstekend, ook daarmee wist deze dame zich opvallend te onderscheiden van de andere zangeressen uit haar tijd. Het feit dat ze ook nog eens blank was, droeg daar ook een beetje aan bij!

avatar van Minneapolis
Ja, I Need Your Lovin' is fantastisch. Dat kan ik helaas niet van het album zeggen.