New Wave Belgian Class-X (1997)

België
Rock / Electronic
Label: Antler-Subway

1. Snowy Red - Euroshima (Wardance) (4:15)
  2. Arbeid Adelt! - Ik Sta Scherp (3:27)
  3. De Brassers - En Toen Was Er Niets Meer (4:39)
  4. 2 Belgen - Lena [Original Version] (3:15)
  5. The Machines - Frozen Faces (2:51)
  6. The Kids - There Will Be No Next Time (2:56)
  7. The Neon Judgement - Factory Walk (3:50)
  8. Siglo XX - Dreams of Pleasure (5:33)
  9. A Split Second - Rigor Mortis (5:52)
  10. Red Zebra - I Can't Live in a Living Room (2:50)
  11. The Scabs - Is This Life (3:50)
  12. 1000 Ohm - A.G.N.E.S. (6:17)
  13. Lavvi Ebbel - Victoria (4:28)
  14. De Kreuners - Nummer Één (3:23)
  15. Luc Van Acker - The Ship (3:47)
  16. Poésie Noire - Gioconda Smile (5:14)
  17. Cultural Decay - Brave New World (3:16)
degunter
Wie heeft deze te koop staan ? Lieft in zeer goede staat?

degunter
Ik wil ruilen voor een (dubbele) german class x in mint staat!

avatar van WesleyX16
Ik mis nog TC Matic, Front 242 en Nacht Und Nebel. Dan had je gelijk een "Top 20". Maar voor de rest laat het goed zien dat er in België keigoeie muziek wordt gemaakt. Oh ja The Names was ik bijna vergeten...

avatar van ArnoldusK
WesleyX16 schreef:

Eens. Maar wat een ongelooflijke creativiteit is er bij onze zuiderburen in de jaren '80 geweest.
We moeten als 'Hollanders' toch erg bescheiden blijven wat dat era betreft.

avatar van WesleyX16
@ArnoldusK. Helemaal met je eens. Bescheiden ben ik niet. Maar ik heb wel de hele Belgische muziekscene omarmd.

avatar van pygmydanny
Mijn playlist rond Belgische new wave, postpunk en synthpop is een work in progress. Van elke artiest 1 nummer:
Belgian Post-Punk, New Wave, Synth-Pop from # to Z - An incomplete list with 1 song/artist (under construction) - YouTube

Hier vind ik het jammer dat ze de 12" versie van Siglo XX niet erop gezet hebben.
En andersom vind ik de single versie van A.G.N.E.S. veel leuker dan deze lange versie.