Kevn Kinney - The Flower and the Knife (2000)

Folk
Label: Capricorn

1. Trail of Seasons (4:47)
  2. Scarred But Smarter (4:03)
  3. Whatever (4:54)
  4. This Town (4:48)
  5. 40 Miles of Mountain Road (3:25)
  6. Quittin' Time (4:55)
  7. Dirty Angels (3:14)
  8. Above the World (4:42)
  9. The Flower and the Knife (4:15)
  10. Kerouac (3:39)
  11. Ballad of Hollis Brown (7:10)
  12. I Shall Be Released (6:46)
  13. Straight to Hell (6:44)
avatar van De Daniël
Wat is dit toch een prachtig album!

avatar van popstranger
Dit kan ik alleen maar beamen! Ken er 3 van deze man en vind deze veruit de beste...

avatar van potjandosie
heel fijn 3e solo album voornamelijk gevuld met folk/country rock. samen met het album MacDougal Blues uit 1990 mijn favoriete album van de man, die naast zijn solo werk al die jaren ook actief bleef als frontman/gitarist/leadvocalist van zijn band Drivin'N'Cryin'. Kevn Kinney is een zeer verdienstelijk songwriter met een inmiddels omvangrijk oeuvre op zijn naam. dit album werd geproduceerd door Warren Haynes, bekend van zijn band Gov't Mule en zijn lidmaatschap van the Allman Brothers Band, waarmee de link is gelegd naar de "Southern rock" van zijn band DnC, maar op dit album staat allesbehalve "Southern rock". het is eerder een ingetogen, folky album met hier en daar wat country invloeden. dit is een over de hele linie genomen sterk album. het titelnummer "The Flower and the Knife" is 1 van de vele hoogtepunten. de enige zwakke plek vind ik het ietwat oubollige "Kerouac", maar dat is de man vergeven. de overige, eigen composities zijn zonder uitzondering sterk. er staan 2 nummers van Bob Dylan op dit album, te weten "Ballad of Hollis Brown" in een prachtige, "kleine" uitvoering met geweldig slide guitar spel van Warren Haynes, maar ook de uitvoering van het obligate "I Shall Be Released" mag er zijn. kortom een zeer aangename luisterervaring. waar een aantal albums van de man uit Wisconsin nogal eens "missers" bevatten en de neiging bestaat om te "skippen", is daar bij dit album geen sprake van.