Martin van de Vrugt - Fall from Grace (2013)

1 stem

Country / Folk
Label: Union

1. End of the Game (3:15)
  2. Fall from Grace (3:56)
  3. If I die Tonight (4:21)

4. No Summer (4:26)
  5. Crack in My Heart (3:36)

met Jessica Killroy

6. The Sun Always Travels (5:06)

7. Loving Heart (3:29)
  8. Ready to Be Moved (3:34)

met Jessica Killroy

9. The Water Is Wide (5:49)
  10. Ragged Mountain (4:18)
  11. Friends Like You (5:18)

avatar van Reflektor
Break up albums zijn er gemaakt bij de vleet.Vast en zeker ook in Nederland, hoewel mij nu niet direct een voorbeeld te binnen schiet. Maar dan mag dit album aan die lange rij toegevoegd worden. Martin van de Vrugt, een bekende singer-songwriter in Deventer en omgeving zag een eind komen aan zijn jarenlange relatie en gunt je op deze plaat een kijkje in alle hoeken van zijn ziel. Zo diep, dat je soms een licht gevoel van gene overvalt. Wil ik dit allemaal wel weten? We gaan van verbazing en teleurstelling naar woede en verdriet naar aanvaarding en berusting. Een bekende rit voor een ieder die het al eens heeft moeten meemaken. Maar Martin wil het nog eens kwijt. En weet zijn verhaal te verpakken in catchy melodien. Het is de stijl die ik ken van Martin zijn vorige albums. Maar op een of andere manier weet hij zich hier te overtreffen.Misschien ook omdat hij zo mooi bijgestaan wordt door Jessica Killroy. Als ware ze een engel die zijn ziel komt zalven