Willie Nelson - City of New Orleans (1984)

Country
Label: Columbia

1. City of New Orleans (4:52)
  2. Just Out of Reach (3:36)
  3. Good Times Charlie's Got the Blues (2:55)
  4. Why Are You Picking on Me? (2:30)
  5. She's Out of My Life (3:30)
  6. Cry (3:45)
  7. Please Come to Boston (4:22)
  8. It Turn Me Inside Out (3:30)
  9. Wind Beneath My Wings (3:51)
  10. Until It's Time for You to Go (4:08)
Father McKenzie
City of New Orleans werd voor Gerard Cox een grote Nederlandse hit als " 't Is Weer Voorbij die Mooie Zomer".

avatar van Arjan Hut
Voor twee euro uit een rommelbak gehaald, en daar heb ik bij een eerste beluistering geen spijt van. Een warm geluid (voor 1984), dit is muziek voor op een landerige middag in een bruine kroeg. Je zit met een borrel voor je neus en draait een sjekkie, buiten rijden Simca's en Opels, de dag moet nog beginnen maar is eigenlijk al voorbij. Het ruikt naar tabak en frituurvet. Die sentimentele Willie blijft een beetje op de achtergrond, toch kabbel je fijn mee en bij She's Out of My Life zie je Kermit de Kikker voor je, treurig zingend op een boomstronk in het moeras. Dan komt Wind beneath my wings, het wordt je te veel, je loopt door de klapdeuren naar buiten, je trapt in een hondendrol.