Susanne Abbuehl - April (2000)

Zwitserland
Jazz
Label: ECM

1. Yes Is a Pleasant Country (5:28)
  2. Ida Lupino (7:30)
  3. Closer (5:13)
  4. All I Need (2:57)
  5. A.I.R. [All India Radio] (8:12)
  6. Somewhere I Have Never Travelled, Gladly Beyond (3:38)
  7. Skies Maybe Blue; Yes (7:46)
  8. 'Round Midnight (4:17)
  9. Maggie and Milly and Molly and May (6:36)
  10. Since Feeling Is First (1:49)
  11. Mane Na (5:40)
avatar van Koekebakker
Ook op dit plaatje wordt Abbuehl begeleid door pianist Wolfert Brederode en Christof May (klarinet). Ditmaal daarnaast door Samuel Rohrer, die ook in andere samenstellingen met Brederode optreedt, zoals op 16 april in de Vrijhof in Enschede.

Dit plaatje ken ik nog niet, maar dat gaat niet lang meer duren. Zeker niet nu ik Carla Bley's Ida Lupino, Closer en Seven op de tracklist zie staan.

Geweldige cd, die ik regelmatig opzet en elke keer weer fris klinkt.
Met o.a.ingetogen muzikale interpretaties van de poëzie van e.e.cummings maar ook eigen teksten op muziek van Carla Bley en een bijzondere versie van Round Midnight van Monk.