Grappig hoe verschillend muziek ervaren kan worden. Ik vind dit album namelijk zeer de moeite waard.
Al luisterde ik in de jaren '70 nauwelijks naar popmuziek, dit album (dat ik toevalligerwijs in bezit had gekregen) kon ik heel erg waarderen. Het maakte zo'n opgewekte en optimistische indruk op mij en belandde destijds regelmatig op mijn draaitafel. Ik had de Amerikaanse versie en die klonk prima. Ook over de liedjes op dit album, dat weliswaar tamelijk mainstream klinkt (een heel verschil met The Byrds in mijn beleving) had ik niet te klagen. Born to Rock and Roll en Lover of the Bayou zijn weliswaar niet de sterkste nummers, maar erg slecht vind ik ze bepaald niet. De mooiste nummers vind ik trouwens Painted Lady en Easy Does It.
Het geluid van dit album is precies raak. Columbia Records stond, na het commerciële falen van de eerste twee albums niet toe dat McGuinn het album zelf produceerde en schoof John Boylan als producer naar voren - en hij bracht Richard Bowden (gitaar), David Lovelace (piano) en drummer Greg Attaway en bassist Steve Love mee, en die legden een degelijk fundament. Dat sommige songs niet echt briljant zijn, wordt door de productie goedgemaakt - die is spot on.
Toen Sundazed een cd-uitgave verzorgde in 2004 ben ik snel naar de winkel gerend, en het schijfje (hoewel ik de vinyluitave nog steeds in de kast heb staan) is al talloze malen de speler in geweest.
Hoewel niet zo goed als het mooie debuut van McGuinn een heel fijn album, voor mij beter dan de laatste stuurloze albums van The Byrds.
Sorry voor mijn afwijkende visie op dit album, maar ik ga altijd op mijn eigen oren af. Toen in 1973 het album Holland van The Beach Boys verscheen, werd dat zéér ongunstig besproken in Muziekkrant Oor. Bleek het een pracht-album te zijn....