The Walkabouts - Death Valley Days (1996)

Alternatieve titel: Lost Songs and Rarities, 1985-1995

Rock / Folk
Label: Glitterhouse

1. Drunk (On a Civilized Rule)
  2. 1+1
  16. House of the Rising Sun
  17. Loswerden
  18. Sand and Gravel Strings
avatar van Tribal Gathering
Zoals de ondertitel al aangeeft is dit een samenraapsel van afgevallen eigen songs, covers en live-tracks van deze uitstekende band.

Hoewel dit uiteraard niet het kennismakingsalbum moet zijn, staan er toch genoeg uitstekende tracks op voor de Chris & Carla / Walkabouts kenner om een aanschaf te overwegen.

Persoonlijke favorieten zijn de eigen nummers Big Black Car en Inauguration Day (waarom deze nooit op een regulier album zijn verschenen is onbegrijpelijk). Van de covers zijn vooral Neil Young's On the Beach en de op de vinylversie van New West Motel verschenen Yesterday is Here (Tom Waits) en Prisoner of Texas (?) erg goed.

In zijn soort is dit toch wel een aanrader, maar alleen voor de liefhebber.

Ondanks het allemaal nummers zijn die niet op de reguliere albums verschenen, heb je hier toch wel een goed overzicht van waar ze voor staan.

avatar van Shangri-la
Een beetje wisselvallige plaat maar Wat een prachtnummer is dat Loswerden toch . Verdere favorieten zijn Inauguration day en Train to mercy welke al op Scavenger stond.