The Walkabouts - Drunken Soundtracks (2002)

Alternatieve titel: Lost Songs & Rarities 1995 - 2001

Rock / Folk
Label: Glitterhouse

1. Drunken Soundtracks (4:40)
  2. Unbreakable (3:58)
  3. People Such as These [Kevins Dub] (5:53)
  4. Shot Bayou (3:39)
  5. How Many Times (Must the Piper Be Paid for His Song) (5:28)
  6. Sorry Angel (4:33)
  7. Undermine (2:48)
  8. Call Me Back Again (4:51)
  9. On the Day [Bone Mix] (3:53)
  10. Desert Skies [Black Light Mix] (5:16)
  11. Albuquerque (5:40)
  12. The Getaway (4:24)
  13. Bonnie and Clyde [Live with the Nighttown Orchestra] (7:36)
  14. Rage On (5:26)
  15. Deaths Black Train (3:32)
  16. Thieves Like Us (5:15)
  17. Corcovado (Quiet Nights of Quiet Stars) (3:34)
  18. Cover of Darkness (4:00)
  19. Silver City (3:09)
  20. Sanitorium Blues (2:48)
  21. Cowbells Shakin (1:43)
  22. Come Along (4:26)
  23. The Light Will Stay On [Country Mix] (5:50)
  24. Desierto (3:43)
  25. Glory Road (6:01)
  26. Winded (4:22)
  27. Incognito (2:09)
  28. Master of None (6:48)
  29. Theme from Where the Air Is Cool and Dark (4:28)
avatar van heartofsoul
Deze compilatie van The Walkabouts met zgn "rarities" maakt de laatste dagen vele rondjes in mijn cd-speler. De songs van Chris Eckman en de raak gekozen covers zijn van een (voor mij) beklemmende schoonheid. En verder val ik heel erg op de prachtige stem van Carla Torgerson.
Ik kende tot voor kort alleen hun album Trail of Stars, en dit album smaakt absoluut naar meer!

kistenkuif
heartofsoul schreef:

Als je Satisfied Mind (1993) nog kunt vinden dan zal ook dat album je niet teleurstellen, denk ik. En onlangs is Berlin uitgebracht, een erg fijn live-album. Onderschatte band net als Yo La Tengo en Lambchop.

avatar van heartofsoul
Satisfied Mind heb ik onlangs aangeschaft, en Nighttown en Death Valley Days (een verzamelaar met tracks uit de periode die voorafgaat aan de op de Drunken Soundtracks behandelde periode) bevonden zich al in mijn verzameling. Ik ben een langzame luisteraar, die soms heel lang de tijd neemt voor het beluisteren van muziek, vandaar. Inmiddels heb ik een aanzienlijke luisterachterstand opgebouwd.
"Berlin" staat inmiddels op mijn wenslijstje, maar door een zeer grote achteruitgang van mijn inkomen kan ik helaas niet alle wensen (ik ben een muziekomnivoor met brede smaak)_realiseren, maar ach, er zijn ergere dingen in de wereld. Maar bedankt voor de tips,
Kistenkuif!

kistenkuif
[quote]heartofsoul schreef:
/quote]

Hier hetzelfde. Het is ook niet te doen om alles bij te houden. En dan ook nog de terugloop in inkomsten die maakt dat je voorzichter moet verzamelen. Ik woon in A'dam en daar hebben de bibliotheken een erg ruime collectie. Na voorselectie op internet, leen ik daar albums voor grondige beluistering. Daarna besluit ik wat ik wil rippen (wav) of dat ik het album zo goed vind dat ik het wil aanschaffen. Zo hou ik mijn verzamelwoede in bedwang en bespaar ik aanzienlijk.

Deze verzamel van de Walkabouts ben ik voorbij gelopen. Daar ga ik wat aan doen.

"Master of None" !!!