The Walkabouts - Shimmers (2003)

Rock / Folk
Label: Glitterhouse

1. Drown (3:39)
  2. The Light Will Stay On (4:16)
  3. Radiant (4:30)
  4. The Shopping-Off Place (3:23)
  5. Winslow Place (5:41)
  6. Unwind (4:34)
  7. Man from Reno (5:08)
  8. Prayer for You (5:57)
  9. Bordertown (5:54)
  10. Poor Side of Town (4:31)
  11. Till I Reach You (4:37)
  12. Rebecca Wild (4:50)
  13. Findlay's Motel [Live] (8:04)
Mooie verzamelaar, alleen ontbreken nummers van New West Motel.
De afwezigheid van Jack Candy begrijp ik totaal niet.

avatar van MarkS73
Mooie verzamelaar. Ik leerde deze bands destijds kennen door een aantal nummers van de Tindersticks waarop Carla meezong, geweldig mooie stem heeft die vrouw. Dat brengt mij gelijk bij het enige dat mij een beetje tegenstaat bij The Walkabouts: de stem van Chris, de zanger. De stem van Carla kleurt ontzettend mooi bij de zang van Stuart Staples, de zanger van The Tindersticks maar de mannelijke zang in The Walkabouts vind ik eigenlijk alleen maar storend, zodra hij begint te zingen irriteert het op een enkele uitzondering daargelaten alleen maar. Nummers die hij alleen voor zijn rekening neemt zijn helemaal niet te doen. Een kwestie van smaak natuurlijk...de muziek is in ieder geval geweldig.

avatar van Minneapolis
Helemaal eens MarkS73. Ik heb precies hetzelfde; over het algemeen hoor ik Carla Torgerson graag en Chris irriteert meestal (theatraal, geforceerd.. moeilijk uit te leggen). Maar er zijn ook uitzonderingen van beiden.