Sheryl Crow - Tuesday Night Music Club (1993)

Label: A&M

1. Run, Baby, Run (4:53)
  2. Leaving Las Vegas (5:10)
  3. Strong Enough (3:10)
  4. Can't Cry Anymore (3:41)
  5. Solidify (4:08)
  6. The Na-Na Song (3:12)
  7. No One Said It Would Be Easy (5:29)
  8. What I Can Do for You (4:15)
  9. All I Wanna Do (4:32)
  10. We Do What We Can (5:38)
  11. I Shall Believe (5:34)
  12. Coffee Shop * (4:26)
  13. Killer Life * (5:00)
  14. Essential Trip of Hereness * (5:32)
  15. Reach Around Jerk * (4:03)
  16. Volvo Cowgirl 99 * (2:07)
  17. You Want More * (6:03)
  18. All by Myself * (4:50)
  19. On the Outside * (4:38)
  20. D'yer Mak'r * (4:24)
  21. I Shall Believe [2009 Remix] * (4:35)
avatar van musicboy
Niemand die hier iets over schrijft ...
'I shall believe' behoort tot haar allerbeste nummers.

Inderdaad vreemd dat hier tot nu toe geen berichten over waren. Toch wel een opvallend album indertijd, waaruit bleek dat we hier met een talentvolle vrouw te maken hadden. De single "All I wanna do" vond ik nogal een niemendalletje. Niet representatief voor de rest van het album, met verder wel enkele erg sterke songs als "Leaving Las Vegas", Strong enough" en No one said......".

Wat mij met name aantrok in dit album was de sfeer van de nachtclub waar "lekker gemusiceerd" werd.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Geweldig debuut van Sheryl Crow, sterke opener Run Baby Run en het 2e nummer Leaving Las Vegas mag er ook zijn.
mijn 2 favorieten zijn de ingetogen nummers: No One Said It Would Be Easy & I Shall Believe.

avatar van bertus99
Ik vond dit ook destijds een heel mooi album. Door haar nieuwste, Detour, is mijn interesse in Crow weer gewekt. haar debuut zette ze sterk neer met Tuesday Night Music Club. Met name Run baby run en leaving las Vegas (niks met de film temaken neem ik aan). Strong enough is een prachtige song. Ik heb ook de live dvd uit 1999 in Detroit opgenomen. Daar voert zij strong enough nog mooier uit

All I Wanna Do was de reden dat ik het album aanschafte als Sheryl Crow-leek. De sfeer die het nummer uitademde vond ik geweldig. Het album eenmaal volledig geluisterd was ik ietwat teleurgesteld vanwege de afwijkende andere songs. Dit was bij de tweede luisterbeurt echter alweer volledig verdwenen!

Topplaat!!

avatar van IntoMusic
Hier is nu ook een deluxe edition van die absoluut de moeite waard is met extra CD en DVD. Korte info:

The spectacular debut album that launched Sheryl Crow into rock music consciousness has been expanded both musically and visually for the 2CD/1DVD Tuesday Night Music Club – Deluxe Edition (A&M/UMe), released ..November 17, 2009... Along with the original 1993 album, the package adds a second CD containing B-sides, rarities and out-takes, as well as a bonus DVD featuring the album’s videos (“Leaving Las Vegas,” “All I Wanna Do,” “Strong Enough,” “Can’t Cry Anymore,” “Run, Baby, Run” and “What I Can Do For You,” plus a rare alternate version of “All I Wanna Do” directed by Roman Coppola) and a newly produced documentary comprised of on-the-road, backstage, soundcheck and live footage from the original album tour.....

Highlighting the bonus CD for Tuesday Night Music Club – Deluxe Edition are four previously unreleased recordings from 1995 that were intended for the follow-up album--“Coffee Shop,” “Killer Life,” “Essential Trip Of Hereness” and “You Want More”.

avatar van Marty
Prachtplaat, pas geëvenaard met Detours uit 2008. Maar niet haar echte debuut, hoor! In 1991 maakte ze met producer Hugh Padgham een nogal gelikt en met name overgeproduceerd album wat echter nooit uitgebracht is.

Een half jaar terug vergeten de Deluxe Edition te kopen (15 euro bij Fame), verwacht hem binnenkort voor die prijs bij de FRS of elders te vinden

avatar van bertus99
Marty schreef:

Ow, altijd gedacht dat dit haar eerste was, zo zie je maar weer. Ik beluisterde Detours gisteren overigens nog eens lekker zittend in de zon aan het water. Staan inderdaad heel mooie nummers op jaaa.

avatar van waardamme
Sterke plaat. In België was Leaving Las Vegas de eerste single die meteen mijn aandacht trok.
Goeie muzikanten, veel variatie, spelplezier. Jammer dat die David Baerwald niet doorgebroken is, wat die man had veel talent!

Choo Choo
Goed debuutalbum van Sheryl Crow. Allemaal goede platen. Run Baby Run, Leaving Las Vegas, Solidify, No One Said It Would Be Easy, All I Wanna Do, ik noem er maar een paar!

avatar van Dibbel
Sterke eerste plaat van Sheryl Crow, die vooral behoorlijk relaxed klinkt, alsof ie op het strand bij een kampvuur is opgenomen, maar ja het was natuurlijk de Tuesday Night Music Club.
Het huppelende All I Wanna Do (15e plaats in Top 40 december 1994) kent natuurlijk iedereen.
Run Baby Run natuurlijk ook, al bleef dat in de tipparade steken eerder.
Verdere sterke nummers zijn Leaving Las Vegas, het enigszins afwijkende Solidify, het lekker shuffelende Na Na Song, Strong Enough en het rustige I Shall Believe.
Geschikt voor zowel overdag in de zon als binnen op een rustige avond.
Het waren de jaren van de vrouwelijke singer/songwriters die toen opkwamen (ingezet door Melissa Etheridge) en Sheryl Crow is zeker een blijvertje gebleken.
Ziet er nog goed uit trouwens
4 sterren.

Dit is het eerste album van Sheryl Crow, en ook het eerste wat ik gekocht heb omdat All I Wanna Do er op staat; het nummer waar ik haar mee heb leren kennen, door.... iemand die het nummer destijds zong in de Soundmixshow van Henny Huisman! Had nog nooit van Sheryl Crow gehoord, dat meisje noemde haar een ondergewaardeerd talent en dat is ze. Nooit echt een hit gescoord, maar in het AOR-segment is ze een grote! Niet alles van haar kan ik waarderen, maar wel haar talent om heel gevarieerde heel melodieuze muziek te schrijven, soms klein, soms groot, soms meeslepend, soms gewoon een klein liedje. Daarna heb ik de andere albums van haar ook allemaal aangeschaft en heb er nooit spijt van gekregen.
En nu lees ik net hierboven dat ze al 50 jaar is.... zo hee, ze is goed geconserveerd gebleven!

avatar van FunkStar
En ineens was ze daar in 1994, Sheryl Crow met haar gitaar. De eerste hit Run Baby Run deed vrij weinig en opeens kwam All I Wanna Do. Een geweldig liedje. Nog steeds! Na al die jaren verveelt het me nog nooit.

Ook de song Strong Enough maakte veel bij me los. Wat een kippevel liedje. Heel simpel maar zo raak!

avatar van Ronald5150
”Tuesday Night Music Club” is het doorbraakalbum van Sheryl Crow, zeker ook mede door wereldhit ”All I Wanna Do”. Maar dit is zeker geen album dat vaart op die ene hit. Op ”Tuesday Night Music Club” staan vele mooie liedjes. Het album begint ijzersterk met ”Run, Baby, Run”, ”Leaving Las Vegas” en ”Strong Enough”. Prachtige luisterliedjes en mooie rootsy instrumentatie. In het midden staan wat mindere liedjes met ”Solidify” en vooral ”The Na-Na Song”. Voor mij toch de bevestiging dat de kracht van Sheryl Crow meer ligt in de ingetogen liedjes. ”No One Said It Would Be Easy” vind ik weer een pareltje. De hit ”All I Wanna Do” blijf ik sterk vinden, vooral door de mooie steel gitaar door het liedje heen. Niet heel opvallend, maar wel heel smaakvol en authentiek. Diezelfde steel gitaar hoor ik ook weer op de kippenvel afsluiter ”I Shall Believe”. Los van de twee kleine missers in het midden vind ik ”Tuesday Night Music Club” een bijzonder fraai album.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Weer eens herbeluisterd, blijft een fijn album, enkel We do What We Can vind ik iets uit de toon vallen.