Bridget St. John - Ask Me No Questions (1969)

Folk
Label: Dandelion

1. To B Without a Hitch (3:07)
  2. Autumn Lullaby (3:01)
  3. Curl Your Toes (3:00)
  4. Like Never Before (3:14)
  5. The Curious Crystals of Unusual Purity (4:00)
  6. Barefeet and Hot Pavements (2:45)
  7. I Like to Be with You in the Sun (2:35)
  8. Lizard-Long-Tongue Boy (3:09)
  9. Hello Again (Of Course) (4:11)
  10. Many Happy Returns (2:17)
  11. Broken Faith (4:56)
  12. Ask Me No Questions (7:49)
  13. Suzanne * (5:31)
  14. The Road Was Lonely * (2:16)
Geen reviews nog. Kan het nog gekker. Bij toeval vandaag op vinyl opnieuw aangeschaft. Debuut van deze Engelse folklady. Destijds uit op label dacht ik van John Peel. Dandelion denkelijk. Tis ook damned lang geleden. John Martyn ook nog van de partij op wat nummers op de 2e gitaar. Sfeervol album destijds en nog. Edoch geen succes want compleet ondergesneeuwd in...ja...waarin eigenlijk. Sfeer van Nick Drake zeker aanwezig. Vergelijkingen dan ook regelmatig in die richting. Een ietwat lage stem en zeer verdienstelijk getokkel op de snaren. Naar voorbeeld van...justement...John Martyn. Mij ligt dit wel net als Drake. Sobere begeleiding hier. Pas op latere platen kwamen er wat meer muzikale omlijstingen bij. Maar geen reviews, nou ja zeg. Kan niet. Mag niet. Dus eentje moet de eerste zijn. Kennelijk.