Andrew Liles - The Dying Submariner (A Concerto for Piano and Reverberations in Four Movements) (2006)

Neoklassiek
Label: Beta-lactam Ring

1. I (19:30)
  2. II (14:46)
  3. III (19:34)
  4. IV (18:35)
avatar van eviljoke
Heb enkel nog maar de samples geluisterd op het label zelf, maar het was precies wat ik zocht, heerlijke pianodrones....
als ik de cd binnenkort toekrijg, zal ik eens een uitgebreide review geven.

Heb 'm zelf al een paar maanden in huis. Behoorlijk zware kost. Geen album dat je er snel even bij pakt. Maar als je eenmaal in de juiste stemming bent dan heb je ook wel wat. Loodzware pianodrones, een prachtig experiment. Als dit album eenmaal de tijd heeft gekregen om op je in te spelen dan voel je haast letterlijk de reusachtige druk van de enorme watermassa diep onder de zeespiegel. Een heel beklemmend gevoel hou je aan dit album over en dat is heel knap om op deze manier over te brengen. Wie enige vorm van claustrofobie heeft moet met een grote boog om dit gevaarte heen varen!

avatar van eviljoke
Nu maak je mijn wachttijd op deze cd wel heel erg spannend bob!

Sietse
ik denk dat ik hier ook maar eens achteraan moet. Andrew Liles is meestal wel zeer de moeite.

avatar van eviljoke
Hij speelt nu voor de eerste keer. Track 1 is echt heel goed. Haunting. Zeer mooi pianogeluid in dronevorm. Dit is al een eerste voltreffer.
Tr 2 is meer van dat. Zeer mooi. De drone wordt ergens middenin onderbroken voor een normaler pianomuziekje (weliswaar nog flink geprocessed). Ik ben verbaasd over deze cd tot nu toe. Lijkt totaal niet op zijn Infraction Releases.
Tr 3 doet denken aan the caretaker, maar dan met pianomuziek. De piano zit onder water en spuwt nog enkele tonen boven het oppervlak uit. Alleen maar in het begin. Daarna weer hetzelfde als in tr1 en 2. Flinke drones
Idem voor track 4.

Niet voor altijd te consumeren, maar wel een straffe plaat. Openingsbod : 4 sterren

avatar van eviljoke
Nieuws van het Andrew Liles Front: De man heeft beslist elke maand - een jaar lang - een cd uit te brengen op Beta-Lactam Ring Records. Ben benieuwd of de kwaliteit het haalt op de kwantiteit en ook ben ik benieuwd in hoeverre dit conceptueel gaat zijn ipv muziek.
Kostprijs is ook niet mis : omdat ze beperkt zijn en er veel interesse is, kan je jezelf inschrijven om er elke maand zeker van te zijn dat de postbode langs komt. Daarvoor moet je wel 300 dollar!!!!!!!!! betalen (wel inclusief verzending), wat toch meer is dan 20 euro per cd.

Ambitieus! Leuk voor de echte fans met een liquiditeitsoverschot. Ik hou het voorlopig bij The Dying Submariner en lees de reviews wel van zijn 12cd project.

avatar van eviljoke
Ik ben niet zeker of hij ze nu alle 12 doet, de site is niet echt duidelijk erover, maar zeker 4 zijn al van zijn hand. Maar een ambitieus project is het zeker, zij het toch zeer duur

EDIT: Hij doet ze toch alle twaalf, zojuist eens deftig gecheckt