Peter Blegvad - King Strut & Other Stories (1990)

Folk / Rock
Label: Silverstone

1. King Strut (5:09)
  2. Gold (4:54)
  3. Meantime (3:45)
  4. On Obsession (3:22)
  5. Not Weak Enough (3:06)
  6. Swim (5:06)
  7. Northern Lights (4:05)
  8. Chicken (3:38)
  9. Real Slap in the Face (3:54)
  10. Shirt and Comb (4:16)
  11. Stranger to Myself (3:37)
  12. King Strut [Reprise] (5:19)
kistenkuif
Heel overtuigend folky popalbum van ex-lid Henry Cow met indringende teksten. Niks experimenteels maar transparante goed gecomponeerde songs. Mooie stem bovendien.

avatar van heartofsoul
Deze cd heb ik ergens in de jaren 90 uit een tweedehands-bak gevist, maar destijds vond ik er niet zo veel aan. De laatste tijd weer eens in de herkansing gedaan, en dan blijken de songs inderdaad van een heel behoorlijk niveau te zijn. Bovendien is de instrumentale inkleuring van die songs heel interessant. Een keur aan interessante artiesten (bijvoorbeeld Chris Stamey, Andy Partridge, Anton Fier, Peter Holsapple) heeft zijn medewerking verleend. Alleen heeft Peter Blegvad een weliswaar mooie, maar in mijn oren ook een beetje saaie stem.

De cd ligt in een stapeltje naast mijn speler, en dus vermoed ik dat ik straks nog iets hoger zal uitkomen dan de 3,5 * die ik op dit moment toeken.

kistenkuif
Jammer genoeg zijn de songteksten niet bijgevoegd. Daar moet je dus echt voor gaan zitten en dan blijken ze indringend, ironisch, scherpzinnig en ontroerend. Voor mij mede aanleiding om dit fijn klinkende album hoog te waarderen. Blegvad zingt met een melodieuze, goed fraserende spreekstem en eigenlijk vind ik dat wel passen bij de sfeer van het verhalend geheel. Over de begeleidende muzikanten niets dan lof.