Poco - Live (1976)

Label: Epic

1. Medley: Blue Water / Fool's Gold / Rocky Mountain Breakdown (6:36)
  2. Bad Weather (3:50)
  3. Ride the Country (7:41)
  4. Angel (5:14)
  5. High and Dry (4:35)
  6. Restrain (5:13)
  7. A Good Feelin' to Know (5:12)
avatar van Droombolus
De band was helemaal niet blij met deze release destijds. Als een soort wraakoefening werd hij namelijk door Epic prakties gelijk uitgebracht met Head Over Heels, hun eerste LP voor hun toen nieuwe label ABC. Doodzonde want daardoor vielen bijde platen tussen de wal en het schip, vooral deze uitmuntende live plaat was uiteindelijk het kind van de rekening.

De opnames voor Poco Live werden gemaakt toen ze tourden om Cantamos te promoten. De band had, na het vertrek van Richie Furay en het daarop volgende zwakke Seven album, het evenwicht duidelijk hervonden en speelt hier de sterren van de hemel. Ze hebben de overstap gemaakt van pure country-rock naar meer FM georiënteerde muziek maar zonder hun country-rock feel kwijt te raken en klinken net wat heavier dan op de studio platen. Nummers als Angel, High & Dry en vooral Restrain komen daardoor veel beter uit de verf. En voor de liefhebbers: Bad Weather is vanouds mooi natuurlijk, maar is hier te horen in een gewijzigd, korter arrangement vanwegen het wegvallen van Richie's gitaar solo.

Stijn_Slayer
Het is knap dat de band ondanks het telkens wegvallen van leden, deze keer Richie Furay, hun karakteristieke samenzang goed wist te behouden. Het meeste komt dit nog naar voren op 'A Good Feelin' to Know', waarop je Richie's stem eigenlijk niet mist.

Droombolus heeft de plaat eigenlijk al goed samengevat:
''Ze hebben de overstap gemaakt van pure country-rock naar meer FM georiënteerde muziek maar zonder hun country-rock feel kwijt te raken en klinken net wat heavier dan op de studio platen.''

Het is daarmee niet zo'n goed live album als Deliverin', omdat die plaat nog een stuk spontaner, meer onbevlogen en hongeriger klinkt, maar het is absoluut de moeite waard.

Poco at it's 2nd best, zoiets. Helaas is de cd o.o.p.

avatar van gaucho
Stijn_Slayer schreef:
Poco at it's 2nd best, zoiets. Helaas is de cd o.o.p.

Hallo Stijn, ik weet niet in hoeverre je er al achter was, maar dit album is weer leverbaar op CD: Live by Poco: Amazon.co.uk: Music

avatar van fish
Geweldig album hoor, en inderdaad, ondanks een andere samenstelling dan in hun hoogtij dagen, het klinkt als vanouds.

Niets Poco at its 2nd best.....sowieso niet want at it's 2nd best is grammaticaal ook niet correct ( at it has/at it is???), maar gewoonweg country rock met veel enthousiasme gespeeld en gezongen.

avatar van gaucho
fish schreef:

...at its best... zou het moeten zijn. Dus zonder dat aanhalingsteken. Maar dat bedoelt fish geloof ik ook te zeggen.