Blue Sky Black Death & The Holocaust - The Holocaust (2006)

Label: Babygrande

1. Plunder (3:10)
  2. Twilight Zone (4:13)
  3. We Are All Well Known (4:55)
  4. What Can the Matter Be (3:25)
  5. God Be with You (3:54)
  6. Monarchs (3:07)
  7. No Image (6:05)
  8. Ocean (3:41)
  9. Sinister (4:30)
  10. Smoking Room (3:09)
  11. Lady of the Birds (1:23)
  12. Worst (3:25)
  13. Killer Moth (2:51)
  14. Wing to Wingfeather (3:45)
  15. Crash (6:55)
Eindelijk staatie er op!

Vind het een erg goed album. Soms gaan de teksten van Warcloud wat te ver/snel/langzaam. Maar de beats zijn echt overweldigend.
Erg bijzonder geluid komt er van BSBD.
Heb deze CD een week voor de releasedate kunnen kopen in de Virgin Megastore in Parijs.

een 3.5.

Melle K
Vind Holocaust op de meeste nummers een beetje saai, zijn stem is een saaiere versie van RA the rugged man lijkt wel.
De beats zijn wel dik in orde.

avatar van Osiris Apis
Als je de beats dope vind check dan ook:

Blue Sky Black Death - A He...

Relax
Die beats zijn echt niet zo dope......

avatar van Osiris Apis
van CD 1 of CD 2?

3½/5

Osiris Apis schreef:
van CD 1 of CD 2?

Van dit album... ze zijn wat kaal of juist gewoon soft.

Relax@ de beats zijn ongetwijfeld van hoog niveau, gezien jou smaak zou je zeker dik moeten vinden. Beats zijn stuk voor stuk straight fire. alleen Lady Of The Birds niet dan.

Relax
Heb wat beter naar beats geluisterd... ze zijn wel redelijk, ze zijn van een unieke sfeer, dat moet ik toegeven.
Ze hadden perfect gebruikt kunnen worden, die Blue Sky Black Death is de rapepr of is Holocaust dat ? want degene die rapt heeft totaal geen flow

Holocaust is de rapper, ookwel Warcloud... beetje wack inderdaad... had liever Jus Allah op de beats gehoord ofzo

Relax
Ik neem alles terug en ben het met je eens Lyrical_Lunatics, de beats zijn ongetwijfeld van hoog niveau YEP!
Dat zijn ze zeker

Holocaust vind ik beter en beter worden per keer dat ik luisterde.
Zijn flow is wat minder omdat hij te lange lines schrijft, dus niet op de beats, maar inhoudelijk zijn ze wel heel interessant.

avatar van MJ_DA_MAN
Babygrande als label, dat moet wel goed zijn. Is het gewoon weer een lekkere plaat met dikke underground-beats en raps?

MJ_DA_MAN schreef:

100%

avatar van Sjaakspeare
Geweldige producties, die samen met de mysterieuze teksten van Warcloud een ongekende sfeer neerzetten. Heel duister, psychedelisch. Warcloud vind ik op een aantal nummers echter ergerlijk flowen. Hij is niet de meest getalenteerde rapper jammer genoeg. Als hij nu overal had gerapt als op Crash, had ik het nog wel goed gevonden, hoewel het dan ook alles behalve speciaal was geweest. Maar al met al verpesten zijn tekortkomende skills het niet voor mij, omdat zijn stem heel goed bij de beats past, en hij dus tekstueel ontzettend interessant is. Om de sfeer en de magnifieke beats: 4 sterren.

avatar van Sjaakspeare
Ik vind Warcloud steeds minder ergerlijk flowen eigenlijk. Op een hoop nummers is het zelfs wel goed, zoals op Sinister, Crash en zelfs What Can The Matter Be (hij pakt daar in één zin steeds twee stukjes van de beat; hij rapt in 8-kwartsmaat, terwijl de beat 4-kwartsmaat is? Ok, ik ben niet erg bekend met muziekontleding van deze aard...). In ieder geval, hij leunt in deze nummers wel heel erg op zijn 'sinistere' stem, maar dat voegt juist iets toe; sfeer, zoals ik in het bericht hierboven al duidelijk gemaakt heb. Al met al vind ik dit nu echt fantastisch worden. Ik tel er een halfje bij op.

avatar van Sjaakspeare
Toevoeging aan het bovenstaande: wat een geweldige refreinen kan deze man opdreunen zeg. Dit zijn echt zo ongeveer mijn ideale hiphoprefreinen. Zonder zeikerig gezang of allemaal gemixte stemmen of het benutten van scratches, maar door extra kracht erachter te zetten, een iets andere intonatie aan te halen, een geweldig lopende zin te gebruiken en wederom bij te dragen aan de magnifieke sfeer op dit album weet Warcloud mij wat betreft de refreinen helemaal in te palmen.

avatar van Sjaakspeare
Dit album heeft zich inmiddels mijn Top 10 ingebeukt. Geweldig! Misschien gaat hij van mij ook nog wel vijf sterren krijgen...

avatar van discipline
wat is god be with you toch een ziekelijke goeie track
de productie van dit nr is perfect! de raps van holocaust op dit nr zijn perfect is het hele album zo want dan ga ik het zeker kopen

avatar van Sjaakspeare
Er zijn een aantal nummers beter dan God Be With You, en er zijn een aantal nummers minder goed. Gemiddeld is de rest van de CD dan ook ongeveer van het niveau van dat nummer.

Dit album is eigenlijk precies wat je zou verwachten aan de hand van het kunstwerk op de voorkant van het hoesje. Als dat je niet veel zegt, kijk dan even op JijBuis, daar staat volgens mij de hele plaat op.

avatar van discipline
ik heb 'm besteld!! ben benieuwd heb al meerdere nummers gehoord en klinkt erg goed is het album van warcloud ook nog ergens te verkrijgen?

Nocturnal
Qua productie zit het wel goed met deze cd. Maar Holocaust kan me niet altijd boeien ook al heeft hij een paar vette teksten hier staan. Smoking Room vind ik de meest vette track.

Maxmus
De beats van blue sky black death zijn zoals gewoonlijk wel van redelijk hoog niveau.
Alleen vind Ik holocaust totaal geen goede MC en zou ik graag een andere MC op deze beats willen zien.

avatar van pascal83
Dit is toch wel ongeveer de irritantste rapper die ik ooit gehoord heb. Wat een irritant accent en/of spraak gebrek heeft deze man.

Daily Operator

avatar van MJ_DA_MAN
Hij is dus Wu-affiliate.

avatar van FlyLo
pascal83 schreef:

Helemaal mee eens. Binnenkort de instrumentals toch eens beluisteren want met de beats is helemaal niks mis.

avatar van discipline
Ik had er toch iets meer van verwacht ben al zeker een poosje fan van Warcloud en op dit album komt hij ook wel erg hard, maar toch mist er wat. Nummers als Plunder, Twilight Zone, What Can The Matter Be en vooral God Be With You zijn wel verschrikkelijke vette nummers de rest is gewoon goed toch nog een dikke 4*

avatar van Slowgaze
Holocaust is anders helemaal niet leuk hoor.

avatar van Silky & Smooth
Dope plaat met een erg sterke rapper. Wat rauwere producties dan ik van BSBD gewend ben, maar ze passen perfect bij Holocaust. Het enige nadeel aan dit album is Holocaust zelf. Ondanks zijn kwaliteiten (vooral tekstueel) vind ik hem niet een fijne rapper om een heel album naar te luisteren.

Mijn favoriete nummer is No Image.