Tim McGraw - Live Like You Were Dying (2004)

Country
Label: Curb

1. How Bad Do You Want It (3:46)
  2. My Old Friend (3:39)
  3. Can't Tell Me Nothin' (3:10)
  4. Old Town New (5:02)
  5. Live Like You Were Dying (5:00)
  6. Drugs Or Jesus (4:42)
  7. Back When (5:01)
  8. Something's Broken (3:44)
  9. Open Season on My Heart (3:41)
  10. Everybody Hates Me (3:30)
  11. Walk Like a Man (3:37)
  12. Blank Sheet of Paper (4:09)
  13. Just Be Your Tear (4:49)
  14. Do You Want Fries with That (4:01)
  15. Kill Myself (3:09)
  16. We Carry On (4:11)
DutchViking
Tim McGraw leerde ik per toeval kennen, door zijn bijdrage op het meest recente en overigens zeer teleurstellende Def Leppard-album Songs from the Sparkle Lounge. De man beschikt over een krachtig, goed in het gehoor liggend stemgeluid en legt zich al jaren toe op country met een poppy rockrandje.

Soms pakt dat erg goed uit, bijvoorbeeld in Back When, dat bijzonder eigentijds klinkt. Het rustigere materiaal vind ik over het algemeen echter een stuk minder sterk. De ballads klinken overgeproduceerd of retecommercieel, daar waar ik een goede countryballad op z’n tijd best kan waarderen (mits goed uitgevoerd, uiteraard).

In de Verenigde Staten is McGraw al jaren een vrij bekende muzikant, maar in Europa wil het niet echt vlotten. Ik betwijfel of het er ooit van komt, want er zijn talloze andere muzikanten die hetzelfde kunstje doen als Tim McGraw. Daarnaast is het muzikale klimaat voor countryartiesten in Europa minder florissant.

Deze plaat krijgt van mij een krappe 3*, wat wil zeggen dat ik ‘m bij vlagen best kan aanhoren. De kanttekening is echter dat ik dan wel songs skip.