Cromagnon - Orgasm (1969)

Rock / Avant-Garde
Label: ESP Disk

1. Caledonia (4:22)
  2. Ritual Fest of the Libido (3:26)
  3. Organic Sundown (7:10)
  4. Fantasy (7:20)
  5. Crow of the Back Tree (9:40)
  6. Genitalia (2:46)
  7. Toth, Scribe I (10:39)
  8. First World of Bronza (2:47)
waarschijnlijk de meest geflipte plaat die ik ooit heb gehoord, maar van groot belang voor de experimentele muziek.
dus toch 4*

avatar van Paalhaas
Op het beroemde jazzlabel ESP kwamen in de beginjaren ook knotsgekke underground rockbandjes als de Fugs, de Godz en de Holy Modal Rounders aan hun trekken. Geen wonder dat Cromagnon uitgerekend op dit label hun enige album uit heeft gebracht. Hun bizarre psychedelische muziek klinkt als een hybride van deze drie experimentele labelgenoten.

avatar van DannyVanN
Ik heb het eerste nummer van dit album, Caledonia, gehoord, en dat is gewoon black metal! Luister maar eens naar Burzum en dat nummer, de sfeer is precies hetzelfde, alleen in plaats van gitaren wordt er gebruik gemaakt van doedelzakken (oké dit klinkt dom, maar 't is wel zo, luister maar). Ik moet zeker is achter de rest van dit album aan, ik luister al 3 dagen lang aan een stuk door naar dat nummer.

avatar van essence
Yep, die opener is heel sterk en ik begrijp zeker de link naar black metal.
De rest van de plaat baadt welig in het absurdisme en gekke, soms tribale, geluids - en stemexperimenten.