Reversal of Man - This Is Medicine (2000)

Punk / Metal
Label: Ebullition

1. January Twenty Second (1:22)
  2. Enoch Ardon (0:56)
  3. Fashion Cowboys (0:22)
  4. The Houngen (1:16)
  5. Butterflies (1:28)
  6. Mittens and Muzzles (1:59)
  7. Bless the Printing Press (1:43)
  8. The Lottery (1:33)
  9. Dying on Cue (0:42)
  10. Conjecture (0:51)
  11. Hills Have Eyes (1:40)
  12. Transfer Zounds (0:37)
  13. Hand Me Complaints Please (1:36)
  14. Rubberneck Telepathy (1:08)
  15. Idle Adolescents (1:01)
  16. Twenty Second Sample of Repetitive Nature (0:27)
sxesven
Gadverdamme! 't Is toch jammer dat 'emo' tegenwoordig zo'n vieze bijsmaak heeft. Vierden ooit geniale bands als Rites of Spring en Embrace (niet de Britpop-band) hoogtij, tegenwoordig wordt de term geassocieerd met androgyne personen in te kleine kleding die graag een riedeltje pretpunk maken danwel luisteren. Bij deze: da's geen emo. Of nou ja, het héét tegenwoordig dan wel emo, maar échte emo (geen elitair gelul) heeft er weinig mee van doen. Échte emo is een genre dat zich door de jaren heeft ontwikkeld tot een volwassen stroming met verscheidene zijtakken, waar screamo de bekendste van is. Als u bands als Envy, Saetia, Orchid en Amanda Woodward hoort gaat u zich toch al gauw afvragen hoe men in godesnaam iets als The Simple Plan als emo kan aanmerken.

Reversal of Man is ook een emo (eigenlijk screamo) band, en dan een échte, zeg maar. Reversal of Man ramt zich in nog geen twintig minuten door een zestiental songs en doet dat met een bevlogenheid en intensiteit die het geheel behoorlijk indrukwekkend doet klinken. Qua sound ligt dit in het verlengde van Orchid, maar ik moet zeggen dat ik Reversal of Man nog net een tikje sterker vind dan Orchid. Geweldige plaat, aanrader voor liefhebbers van retesnelle herrie. 4,5*

handsome_devil
conservative you as in i but it controls laws based on myth we are the good we are the intelligent but the question is what happens when evil disbelieves what we have are examples bloody teenagers on the headlines he was shot ans his friends murdered in front of him while the murderer is slapped on the hand.

Wat is het toch fijn dat al die screamo bands zo slim zijn om hun teksten in boekjes te zetten, aangezien er anders niks van te maken valt. Het schreeuwertje heeft ook besloten bij elke tekst zijn eigen visie erachter te beschrijven en dat is inderdaad geen overbodige luxe gezien de tekst hierboven met alle beeldspraak en overige stilistische middelen die er toch voor zorgen dat de tekst naast onverstaanbaar ook nog eens onbegrijpelijk is. Zoals u ziet, ik heb zojuist kennis laten maken met poëzie van de bovenste plank. Muzikaal klinkt het ook uiterst tof. Snel, intens en retestrak met een schreeuwer die van wanten weet (ook te aanschouwen op mijn verse avatar). Een zwaar liefdevol album en terwijl ik nog even nadenk over het aantal sterren zet ik het albumpje voor de 3e keer vandaag nog even op.

sxesven

ik heb een discography uit 2001 (gedownload) maar daar staan de nummers van deze plaat niet op?
is dit een foutje ofwat

sxesven
Misschien dat Ebullition de rechten van deze plaat er niet voor heeft vrijgegeven. Wat staat er wel op trouwens? Revolution Summer in ieder geval, en dan wat compilatietracks ofzo?

avatar van niels94
Jongens, dat basspel Vooral in het eerste nummer valt het op, maar ook in de andere nummers is het absoluut onmisbaar, al ligt het dan wat begraven onder een laag herrie. Het stuwt de hele boel vooruit!

Sowieso een lekker plaatje dit hoor. Compromisloze, erg strakke screamo met een lekker schurende schreeuw.

avatar van Rain King
SKRAMZ