Red Stars Theory - Life in a Bubble Can Be Beautiful (1999)

Label: Touch and Go

1. How Did This Room Get So White (5:22)
  2. Combinations and Complications (5:34)
  3. Parts Per Million (8:42)
  4. Boring Ghosts (3:55)
  5. A Sailor's Warning (6:48)
  6. September (4:26)
  7. An Alarm Goes Off (10:07)
avatar van Paalhaas
Erg jammer dat hier nog geen stemmen zijn gevallen. Een zeer geslaagde, trance-geörienteerde variant van Built to spill's psychedelische pseudojams. De nadruk komt dus meer op de sfeer te liggen, er wordt meer tijd genomen om de muziek te laten inwerken. Ik denk dat best veel users hier dit een erg aangename ontdekking zouden vinden. 4/5

avatar van The Scientist
Precies, erg fijne muziek

avatar van Ataloona
Erg mooi album en fijne muziek is nog eens een understatement. Dit soort psychedelische muziek is vrijwel altijd fijn om even aan je oren te hebben. Je kunt het idd goed vergelijken met Built to Spill of kennelijk ook Codeine (ken ik zelf nog niet) De opener en de afsluiter zijn van grote klasse en duidelijk de sterkste nummers op deze plaat. Het mooiste aan deze groep is nog wel het magische viool gebruik dat doet denken aan Dirty Three, een aanrader dus! 4*