Carter the Unstoppable Sex Machine - 1992 (1992)

Alternatieve titel: The Love Album

Pop / Punk
Label: Chrysalis

1. 1993 (3:11)
  2. Is Wrestling Fixed? (2:03)
  3. The Only Living Boy in New Cross (3:57)
  4. Suppose You Gave a Funeral and Nobody Came (4:08)
  5. England (2:35)
  6. Do Re Me, So Far So Good (3:06)
  7. Look Mum, No Hands! (2:58)
  8. While You Were Out (4:02)
  9. Skywest and Crooked (4:50)
  10. The Impossible Dream (5:18)
titan (crew)
Deze waren we nog vergeten in het topic over coole bandnamen

Lekkere mix van Pet shop boysachtige synthipop en punk met grappige teksten (Suppose you gave a funeral and nobody came is 1 van de leukste titels die ik ken). Jammer dat ze dit niveau niet konden volhouden. 4*

avatar van fish
Idd klasse bandnaam. Ik vind de manier waarop ze The Impossible Dream zonder 1 greintje hoorbare zelfspot opgenomen hebben ook van een heleboel lef getuigen. Niet echt een nummer dat je van een semi-punkband verwacht. Het maakt Carter USM wel zo apart. Zonde dat de toekomst de verwachtingen niet maar maakte ja.

avatar van NERD
Blijft jammer dat het nummer After The Wathershed hier uiteindelijk niet op terecht is gekomen. Dit door een rechtzaak met de eigenaar van de rechten op het nummer Ruby Tuesday van de Rolling Stones. Carter USM zong in het nummer een aantal keer "Goodbye Ruby Tuesday" op het melodietje van de Rolling Stones.

Wel een geweldig nummer overigens!

Over de teloorgang van de verzorgingstaat in England: While you were out spreading the gospel. Geweldig.
Het concert in Paradiso heeft een diepe indruk achtergelaten (zo diep dat ik de laatste trein naar het noorden miste)
Tijdens het concert bij prince in a paupers grave: In volkswagon yellow en de hele zaal in een geel licht. Ik zal het nooit meer vergeten. Dit was het beste concert wat ik ooit bezocht heb.

dix
Leuk aan deze plaat vind ik de tunes die je er op ontdekt die indertijd door The Magic Friends van de NCRV zijn gebruikt.
Sjors Fröhlich en hoe-heette-die-andere-ook-al-weer.

Volgens mij hebben ze vooral van 'suppose you gave a funeral and nobody came' geleend (dat nummer mag trouwens op mijn begrafenis gedraaid worden)

dix
en altijd fraaie hoezen ...

dix schreef:
hoe-heette-die-andere-ook-al-weer.

Peter Plaisier

avatar van itchy
Die tunes mochten ze dan wel gebruiken, de nummers dan ook even helemaal draaien was er niet bij. Nee; dat ging natuurlijk veel te ver voor de braafste NCRV-jongetjes van de klas.

itchy schreef:

ik vond ze nog redelijk rebels hoor.
bovendien hebben ze de song wel degelijk gepromoot ... tegen beter weten in uiteraard.
vergeten dat ze de Prodigy in NL vooruit hebben geholpen?

titan (crew)
Rebels? Wat ik mij van de magic friends (door sommigen ook wel tragic friends genoemd) herinner is dat dankzij hen het nummer Verdammt ich lieb dich van Matthias Reim een nummer-1 hit werd in Nederland.

titan schreef:

ja, ze hadden een brede smaak...

ach er zat wel een lekkere vaart in het programma, en hun ego's waren toch heus niet zo gezwollen als dat van sommige radio 3 collega's uit die tijd. Corné klein ...

naturlijk was 80% van de gedraaide platen crap, maar dat is altijd al zo geweest op 3. en bij de resterende 20% zat nog wel eens iets waar ik van opveerde. volgens mij hebben ze niet alleen Matthias Reim maar ook Sepultura gelanceerd.

titan (crew)
Nee, daar was Henk Westbroek verantwoordelijk voor.

Denk....aan Henk.

Prachtig vond ik dat, die monotone rotstem en die altijd cynische teksten van hem.

Overigens merk ik tot mijn spijt dat ik dit album nergens kan vinden. Ik zou toch zweren dat ik hem had liggen.
Nog maar een keer de zolder op dan.

Henk Westbroek?
De ontwrichter van Nederland?

avatar van EttaJamesBrown
Match-fixing. Toen al. Nu weten we dat het veel dieper in de sport verankerd zit. Blood sports for all, zongen ze elders eerder.

Dit bandje verdient een revival. En wel voordat de EU uiteenvalt.