The Leaves - Hey Joe (1966)

Label: One Way

1. Dr. Stone (2:22)
  2. Just a Memory (2:19)
  3. Get Out of My Life Woman (2:49)
  4. Girl from the East (2:58)
  5. He Was a Friend of Mine (3:26)
  6. Hey Joe (2:51)
  7. Words (2:22)
  8. Back on the Avenue (3:10)
  9. War of Distortion (2:11)
  10. Tobacco Road (2:12)
  11. Goodbye My Love (3:08)
  12. Too Many People (3:18)
  13. Be with You (2:04)
  14. You Better Move On (2:27)
  15. That's a Different Story (2:31)
  16. Love Minus Zero (2:29)
  17. Funny Little World (2:10)
avatar van Toon1
'Too Many People'

Stijn_Slayer
'Hey Joe' vind ik erg sterk in hun uitvoering. 'Too Many People' is inderdaad ook leuk, maar de rest van dit album overtuigt me minder.

Te wisselvallig, en vaak te zwijmelend ('Goodbye My Love' bijvoorbeeld).

Desondanks toch het beluisteren waard.

avatar van Toon1
Bizar dat ik dit zo laag had staan. Prima folkrockplaat met enkele sterke interpretaties en natuurljk twee garagerock klassiekers. Verhoogd naar 4*

avatar van IllumSphere
En vandaag dus tot de ontdekking gekomen dat Jimi Hendrix alweer een cover van een nummer heeft gemaakt. Maar zoals bij Sunshine Of Your Love vind ik de versie die Jimi Hendrix heeft gebracht beter.

Stijn_Slayer
Hendrix coverde wel meer en dat deed hij vaak goed. 'All Along the Watchtower' natuurlijk, maar ook 'Catfish Blues', 'Sgt. Pepper', 'Blue Suede Shoes', 'Born Under A Bad Sign', 'Come On', 'Gloria', 'Like A Rolling Stone' en zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor meer: http://www.coversproject.com/artist/jimi%20hendrix/

'Johnny B. Goode' vind ik wel erg slecht van hem, omdat hij dat echt niet kan zingen.

avatar van jorro
En alweer een album dat naadloos past in het rijtje garagerock albums uit 1966. Valt bij elkaar te sprokkelen op you Tube, maar valt wederom wat tegen. Staat op 84 in de 100 Greatest Albums of 1966 en 339 in BestEverAlbums van dat jaar.
Een aantal nummers vind ik nogal rommelig, maar het album bevat ook een paar fijne nummers zoals He Was a Friend of Mine en Words..
Zoals zowat elk garagerock album ook voor dit album 3*

avatar van heartofsoul
Charmant klinkend folk rock-album, geheel in het spoor van groepen zoals The Byrds, maar dan beduidend minder van kwaliteit. Zowel in instrumentaal opzicht als vocaal laten de heren helaas behoorlijke steken vallen. Tamelijk oninteressante covers van Tobacco Road, Get Out of My Life Woman, Love Minus Zero, You Better Move On en vooral Goodbye My Love halen het niveau naar beneden. Hey Joe blijft leuk, maar het gehele album is een hele zit, ook voor sixtiesliefhebbers (zoals ik).