Wednesday 13 - Fang Bang (2006)

Punk / Rock
Label: Rykodisc

1. Morgue Than Words (2:37)
  2. American Werewolves in London (4:20)
  3. My Home Sweet Homicide (3:02)
  4. Faith in the Devil (3:30)
  5. Happily Ever Cadaver (3:33)
  6. Curse of Me (4:02)
  7. Haddonfield (2:59)
  8. Too Much Blood (2:43)
  9. Till Death Do Us Party (3:34)
  10. Buried with Children (3:42)
  11. Kill You Before You Kill Me (2:33)
  12. Die Sci-Fi (3:36)
  13. Burn the Flames (1:14)

Bobiej
Is dit rock a la Marilyn Manson?

P.S: Ik las in de Aardschok dat het album in 2 weken is geschreven ... Andere bands doen daar een jaar over!

Ouwe schreef:
Jammer...Wednesday zwakt af

vind ik niet, erg goed album als je het mij vraagt xD

Ouwe schreef:
Jammer...Wednesday zwakt af

Nee, ben ik het niet mee eens xD:P het blijft goed, alleen op een andere manier vind ik dan

Pritje
Ik vind dit wel een goed album maar vergelijke murderdolls vind ik murderdolls beter qua tekst en sound

avatar van GreenGold
Vrolijke punk muziek, macabere sarcastische lyrics, grappige woordspelingen in de titels en allemaal overgoten met een classic horror sausje. Het recept voor horror punk wordt hier goed aangehouden en Wednesday heeft met de eerste 2 albums (en met de Murderdolls) aangetoond een van de moderne vaandeldragers te zijn van dit genre.

Hoe mensen dit album slechter vinden dan Translyvania 90210 blijft voor mij een raadsel. De albums liggen echt in elkaars verlengde en de verschillen hier zijn zo minimaal dat ze net zo goed als een dubbel album konden zijn uitgebracht. Beide zijn ze kwalitatief ook op hetzelfde hoge niveau maar als ik zou moeten kiezen zou ik toch voor Fang Bang gaan.

Als oude horror fan geniet ik er altijd van als een aantal van mijn favoriete horror films aan bod komen in dit soort albums. Hier hebben we American Werewolves in London (over de gelijknamige film), Haddonfield (Halloween) en een van mijn favorieten "Till Death Do Us Party right here in Crystal Lake." (Friday the 13th). Minder dan een 4,5 kan ik niet geven maar een 5 gaat echt naar meesterwerken, en dat vind ik wat overdreven. Een geweldig leuk horror punk album die iedere liefhebber wel eens gehoord wil hebben samen met Transylvania 90210.

Favoriete tracks:
- Curse of Me
- Haddonfield
- Till Death Do Us Party

"It was the night that he came home, so you don't go out alone, when there's blood in Haddonfield."