Chris Hillman - Desert Rose (1984)

Country
Label: Sugar Hill

1. Why You Been Gone So Long (3:13)
  2. Somebody's Back in Town (2:38)
  3. Wall Around Your Heart (4:03)
  4. Rough & Rowdy Ways (2:12)
  5. Desert Rose (2:53)
  6. Running the Roadblocks (2:26)
  7. I Can't Keep You in Love with Me (2:53)
  8. Treasure of Love (2:23)
  9. Ashes of Love (3:13)
  10. Turn Your Radio On (2:31)
avatar van nlkink
Een solo album van één van voormalig Byrds bassist Chris Hillman. Een aardig album, maar iets aan de korte kant. De stijl is voornamelij country rock, maar er worden ook twee leuke uitstapjes naar bluegrass gemaakt. Van de country rock nummers vind ik persoonlijk dat het iets te glad is geproduceerd. Aan de liedjes sec mankeert niets. In feite zijn de eenvoudig opgenomen bluegrass nummers het leukst om naar te luisteren.

Herb Pedersen, zijn vaste maat, doet de hele cd mee op gitaar en Jay Dee Maness op steel guitar. Daar naast nog een aantal muzikanten, die op verschillende tracks meedoen o.a. Bernie Leadon. Voordat het gaat vervelen is de cd alweer afgelopen; slechts 28 minuten.