Thijs van Leer - Oh My Love (1975)

Label: Philips

1. Street Rondo (6:32)
  2. Eddy (5:18)
  3. Blue Windmill (4:28)
  4. Fisthearted (3:30)
  5. The Gleeman Tonite (1:43)
  6. Oh My Love (4:12)
  7. Little Brother (2:10)
  8. Peacemaker I (2:24)
  9. Peacemaker II (1:39)
  10. Peacemaker III (4:51)
  11. Little Sister (3:05)
  12. What You See (3:00)
Dit lijkt een totaal vergeten album van Thijs van Leer, heeft ook weinig gedaan. Is uitgekomen net voor of na Introspection 2. Introspection was natuurlijk een ongelooflijk succes, wat je daar achteraf ook van mag vinden. Deze plaat is daar niet mee te vergelijken, zonder meer moeilijk om maar enig referentiekader te vinden. Op zich zie je deze plaat op internet wel voor toch redelijke prijs verkrijgbaar en is toch een gezocht item. Ik heb deze ooit voor een heel klein prijsje ergens mee kunnen nemen en was gewoon benieuwd wat het was. De hoes is al een kunstwerk op zich , verder is het een mooie klaphoes, is altijd mooi en er zit ook nog een tekstvel in. Op een aantal nummers wordt gezongen, 3 keer door Roselie van Leer, de vrouw van Thijs en 2 keer door Thijs zelf. Verder spelen er een aantal beroepsmuzikanten mee, muzikaal zit het allemaal goed in elkaar. Kant A is vooral wat jazz/fusion achtig met redelijk 'drukke' muziek. Zeker niet verkeerd en ook niet altijd even toegankelijk. Kant begint met Oh my love, een klein intiem nummer. Daarna komen een aantal nummers, die ook goed bij ECM zouden passen, een beetje a la Keith Jarrett. Little brother is erg mooi, met piano en cello, peacemaker 1 en 2 (enkel piano) heeft een echte jazz tune.
Wat dat betreft is het album moeilijk te peilen, er zit wel van alles in, kwaliteit is zonder meer aanwezig maar het valt te veel uiteen ine verschillende delen. Het past wel weer in die toch boeiende jaren 70 met veel sympho en prog en jazz invloeden.
Kent iemand anders dit album ook nog? Ben benieuwd of er nog reacties of stemmen bij komen.

avatar van bvds63
JeJa Teacher ik ken het ook. Ik vind het een aangenaam album. Mooi opgenomen ook wel. Morgen gaat ie afgedraaid worden op een mooie high end installatie. Kijken wat het nog meer in huis heeft vergeleken met mijn eigen set.
Ook ik liep er ooit in een afgeprijsde bak tegen aan. Op de gok gekocht en het heeft me altijd bekoord.
Thijs' stem klinkt niet heel vast. Fisthearted past dat eigenlijk wel maar Little sister...mwaaahhh.
Eddy en the Gleeman tonite vind ik met Roselie erg prettig klinken.

Al met al een fijn album.

bvds63 schreef:
Eddy en the Gleeman tonite vind ik met Roselie erg prettig klinken.

Al met al een fijn album.

Ben benieuwd wat je allemaal nog ontdekt met de genoemde apparatuur !

avatar van bvds63
Veel ontdekt maar aan Thijs niet toe gekomen (KEF the Reference in een hoofdrol...)