DANGERDOOM - Occult Hymn (2006)

Label: Adultswim

1. Skit 1 (1:16)

met Master Shake

2. El Chupa Nibre Remix (2:46)
  3. Perfect Hair II (2:17)
  4. Korn Dogz (3:00)
  5. Skit 2 (3:17)
  6. Sofa King Remix (2:50)
  7. Space Ho's [Madlib Remix] (3:50)

met Space Ghost

Relax
Dit betekend dat er weer een nieuw album gaat komen

L2K

L2K schreef:
Wat is dit een EP? Want er staan maar 7 nummers op.

Ja, klik op Danger Doom (de naam bovenaan) en je zit op de overzichtslijst van alle albums die ze hebben samen.

avatar van psychonaatje
Dit is een legaal via internet te downloaden gratis EP. Hier (rechtermuisknrop --> "bestand opslaan als") direct te downloaden in een zip-file. Zie hier voor meer info.

avatar van Conway Twitty
psychonaatje schreef:

held!, gauw beluisteren dit...

avatar van Osiris Apis
Korn Dogz is wel een vet nummer.

avatar van Conway Twitty
Voegt weinig toe deze ep.
Weinig speciaals, hoewel Korn Dogz wel een erg tof nummer is.

avatar van thomzi50
Net even gedownload. Vond Mouse & The Mask een geweldige plaat en heb hoge verwachtingen van de opvolger van dit album. Deze EP is helaas een beetje een nutteloos tussenprojectje. Zeven nummers, waarvan de twee skits meteen weggestreept kunnen worden en de vier aangepaste versies van al bekende nummers ook niet als nieuw nummer kunnen doorgaan. Dus één nieuw nummer op deze EP, en dat nummer - Korn Dogz - is dan gelijk wel weer erg sterk.

De remixen zijn bij vlagen leuk, maar het blijven toch slechts remixen. Het is een geweldig duo, Dangerdoom, dat wordt maar weer onderstreept met Korn Dogz, maar voor een echt gelukte EP kan dit niet doorgaan. Dat was dan ook niet echt de bedoeling, de plaat verschijnt niet in de winkels en is dus alleen downloadbaar.
3 sterren.

Relax
Haha zotezien heeft nog niemand boven de 3,0 gestemd, is dat een slechte vooruit blik naar hun volgende album of niet soms ?

avatar van Kos
Kos
Ik ben niet echt heel erg kapot van het Dangerdoom project. Niet dat het slecht is, maar het is niet helemaal mijn ding.
Deze EP is echt een tussendoortje.

avatar van thomzi50
Ja, dus om de vraag van Relax te beantwoorden, geen slecht vooruitzicht.

avatar van luc011190
Een beetje gepraat aan het begin van Sofa King, en je hebt weer een 'remix'

Pauper
Het stelt niet veel voor, het zijn voornamelijk bestaande nummers gemixed, het wordt niet voor niks legaal op internet aangeboden! Maar des ondanks een leuke toevoeging als je de CD al had, 3*

Kid A(cid)
Samen met Gorillaz de enigste hiphop dat ik luister. Toffe zooi, ik geef een *3,5.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik kende nog niks van Danger Doom, maar dit vind ik iig al een leuke kennismaking. 3*.

avatar van MJ_DA_MAN
Damn, Korn Dogz is echt geweldig . Een van mijn favoriete nummers uit 2006.

avatar van luc011190
MJ_DA_MAN schreef:
Damn, Korn Dogz is echt geweldig . Een van mijn favoriete nummers uit 2006.

The mouse?
-Maybe.

L2K schreef:
Wat is dit een EP? Want er staan maar 7 nummers op.

Er staan 7 nummers op, EP is maximaal 6 geloof ik.

avatar van Gyzzz
Kid A(cid) schreef:

EP is maximaal 6 geloof ik.

Hoe kom je daarbij? Ik houd meestal gewoon de tijdsduur aan. Bij minder dan een half uur noem ik het sowieso een EP.

eazyfan
Snel gecheckt omdat het niet zo lang duurt en het toch moet kennen: erg leuke EP. 3* met Korn Dogz als absoluut toppunt, vette rhymes en erg mooie producties.

eazyfan schreef:
het toch moet kennen.

Je moet The Mouse And The Mask kennen, en die heb je niet bestemd zag ik. Ga daar maar 'ns gauw achteraan, toch beter dan deze EP, nou niet bepaald een must-have dit. Maar gelijk heb je, leuk albumpje is het wel, met Korn Dogz inderdaad als knaller

Beste aardige gratis tracks... Zoals al eerder gezegd Korn Dogz als top track. Perfect Hair II heeft eigenlijk helemaal geen gelijkenis meer met het orgineel, nieuwe beat, nieuwe rap. Hetzelfde geldt voor Space Ho's, maar dan in mindere mate.
De "Sofa King Remix" vind ik erg lekker klinken, hoewel de beat wel veel weg heeft van de "Who Got Gunz?" beat van DJ Premier (album: Gang Starr - The Ownerz).

3,5 sterren!

Kid A(cid)
Die twee keer dat ik hem heb gedownload, serieus waar, zat er geen enkele keer Korn Dogz tussen. En ik heb hem gedownload op die site van Adult Swim. Is dat niet vreemd?

avatar van psychonaatje
Kid A(cid) schreef:

Ze zijn hier los the downloaden. Hier (rechtermuisknop --> 'bestand opslaan als') is Korn Dogz.

Social_Mask
Vond er niet veel aan. Skits zijn wel leuk, maar de rapnummers vind ik ietwat saai. Zijn rapstijl hier ligt mij niet zo.

avatar van Stapler
Men spreekt (meestal) van een ep als het 10-25 min. duurt of 4 tot 7 nummers heeft.
Dus ja dit is wel een ep.
BTW.. ik zal hem soon or later checken

Die links doen het niet meer mensen... Weet iemand of je deze EP nog kunt downloaden? alvast bedankt

Gekkenhuis
Korn Dogz het beste van DANGERDOOM.

It was the super, a.k.a. super sperm
Hit her in the chin, told her rub it in like lubriderm
Finished, oh let spaz go next
Who's fault is it if her face taste like Vasiplex

Een ongewoon vette flow van DOOM ook op die track zeg, zoals alleen hij dat kan.

avatar van MAS
MAS
Erg nutteloos EPtje. Ik heb nog nooit zo'n laag cijfer aan een Doom-plaat gegeven maar meer dan een 3 verdient dit echt niet.

avatar van Timmie
Leuke toevoeging maar ze hadden het beter als bonus tracks bij de EP kunnen doen. Sofa King remix is wel dope en de laatste track ook maar die staat ook op Madvilliany 2: the madlib remixes