menu

Q5 - When the Mirror Cracks (1986)

mijn stem
3,44 (8)
8 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Music for Nations

  1. Livin' on the Borderline (4:41)
  2. Your Tears (Will Follow Me) (3:41)
  3. Never Gonna Love Again (4:57)
  4. Stand by Me (3:49)
  5. When the Mirror Cracks (3:34)
  6. Runaway (3:52)
  7. In the Rain (3:56)
  8. I Can't Wait (4:10)
  9. Cold Heart (3:19)
  10. Let Go (4:06)
  11. Freedom (Bonus Track) (5:36)
totale tijdsduur: 45:41
zoeken in:
avatar van vielip
3,0
Heel anders dan hun debuut. Maar zeker niet slecht! Laat je niks wijs maken door alle betweters die dat wél beweren. Het is gewoon heel anders qua stijl en aanpak. Veel meer op de Amerikaanse (radio) markt gericht. En daardoor dus een stuk commerciëler ja. Maar als je daar, zoals ik, prima van kan genieten dan is dit album prima. De rol van gitarist Floyd Rose is (veel) minder uitbundig op dit album. Hier is hij veel subtieler aanwezig. Maar hoe hij zijn partijen invult verraad een hoop klasse.

4,0
Gaaf album. Ik vind hem beter dan het debuut. Weg zijn de AC/DC achtige rockers en daar voor in de plaats komen nummers die meer "Amerikaans" zijn . Vol melodie, prima gladde productie, gelikt gitaarwerk en iets meer ingetogen zangpartijen. Kant een, als het een lp was geweest is beter maar ook kant 2 is dik in orde met In the Rain en I Can't Wait en de felle afsluiter Let Go. Een vette aanrader; dit niveau heeft Nightshade nooit weer gehaald alhoewel ik denk dat die bewust hebben gekozen voor een hardere koers.

avatar van vielip
3,0
Vind hem niet beter dan het debuut. Vooral heel anders eigenlijk. Zelden dezelfde band zó verschillend uit de hoek horen komen op hun eerste 2 albums.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:44 uur

geplaatst: vandaag om 12:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.