Peter, Paul and Mary - In the Wind (1963)

Folk
Label: Warner Bros.

1. Very Last Day (2:34)
  2. Hush-A-Bye (2:23)
  3. Long Chain On (4:38)
  4. Rocky Road (3:42)
  5. Tell It on the Mountain (2:58)
  6. Polly Von (4:10)
  7. Stewball (3:13)
  8. All My Trials (3:19)
  9. Don't Think Twice, It's All Right (3:16)
  10. Freight Train (2:48)
  11. Quit Your Low Down Ways (2:07)
  12. Blowin' in the Wind (2:57)
avatar van indana
Dit zal zo'n beetje het eerste folkalbum zijn wat ik gehoord heb in mijn leven en wat toen een ongelofelijke indruk op mij maakte als klein jongetje. Eenvoudige liedjes die de sfeer van die tijd (1963) haarfijn weergeven in onder andere close harmony. De Bob Dylan cover Blowin' in the Wind was eigenlijk zijn doorbraak. Het mooie Freight Train brengt zelfs nu nog emoties teweeg bij mij. Sentiment, ik weet het, maar daarom niet minder waardevol.

avatar van kort0235
Een hele mooie LP uit het begin van de 60-er jaren.
Een beetje brave muziek, maar echt mooi gezongen.
De LP heb ik onlangs in Engeland gekocht. In Nederland kon ik hem niet te pakken krijgen!