Bel Canto - Magic Box (1996)

Noorwegen
Label: Crammed

1. The Magic Box (1:20)
  2. In Zenith (5:32)
  3. Freelunch in the Jungle (4:15)
  4. Rumour (5:25)
  5. Sleepwalker (4:49)
  6. Bombay (3:53)
  7. Paradise (5:13)
  8. Didn't You Know It? (4:21)
  9. Big Belly Butterflies (4:51)
  10. Kiss of Spring (4:23)
  11. The Magic Box II (5:14)
avatar van VanDeGriend
Het hoesje van mijn exemplaar is compleet anders.
Best een fijne pop/dansplaat overigens. Na deze goed ontvangen release weinig meer van vernomen. bansje is volgens mij opgericht door Geir Jensen (Biosphere) maar die doet op dit album al niet meer mee.

avatar van Flipper
Het ambient, wat de eerste albums nog kenmerkte (en ook heel mooi maakte) is hier nu zo goed als weg. Toch nog een verdienstelijk album, met het prijsnummer 'Paradise'. Een van de beste nummers van Bel Canto.

Trouwens ik heb ook een andere hoes.

avatar van Edwin
Naar aanleiding van bovenstaande berichten mijn exemplaar nog eens gecheckt. Het hoesje van mijn exemplaar is hetzelfde, maar met de tracklisting is wel iets heel merkwaardigs aan de hand. Op de achterkant van mijn CD staat een 12e track als bonusnummer vermeld, te weten Rumour (Abstract Hip Hop Mix). In werkelijkheid staat dit nummer er helemaal niet op. Mijn CD sluit af met The Magic Box II, overeenkomstig bovenstaande tracklist. Vervolgens skipt de display naar track 12, maar blijft het 2 minuten stil. Uiteindelijk volgt dan nog een ultrakorte a capella versie van Kiss of Spring. Tsja....

avatar van Flipper
De afgebeelde hoes is de Amerikaanse uitgave.

Zie ook: http://www.annelidrecker.com/discography/discography-belcanto.htm

De Europese uitgave heeft bloemen met een soort geel ei in het middenop de cover.

avatar van jorro
Toch jammer dat de sound van dit album erg afwijkt van de voorgaande drie albums. Het ambiente karakter is verdwenen en het is allemaal erg dansbare muziek met een wereldse inslag. Daardoor is het veel minder sfeervol en draai ik dit album eigenlijk zelden.
De 3,5* is misschien nog wel te rijk beloond, maar laat ik toch staan voorlopig.