Bobby Kimball - We're Not in Kansas Anymore (2016)

Label: King

5. Flatline (3:26)
  6. Met Her For (2:52)
  7. Hold On (2:44)
  8. Scam (4:42)
  9. You'll Be with Me (4:18)
  10. Some They Do (3:29)
  11. You're Not Alone (3:18)
avatar van Metalhead99
Stilistisch wel een stuk anders dan Toto afgaande op de fragmenten die hij op youtube plaatste.
Overigens is dit een CD die (eerst) op de Japanse markt word uitgebracht. Ik geloof dat de releasedatum op Amazon UK 18 november was, maar men kan deze ook bestellen via CDJapan en die brengen het de negende uit.

avatar van vigil
Als het goed is komt die gewoon dit weekend in NL uit.

avatar van Arrie
Haha, wat een hoes.

De titel vind ik wel aardig gevonden trouwens.

avatar van vigil
ja die hoes is echt verschrikkelijk, hoe kom je er anno 2016 nog op

avatar van Marco van Lochem
Bobby Kimball was op de eerste 4 albums van de Amerikaanse band Toto de lead-zanger en met hem scoorde de band hits als “HOLD THE LINE” en “ROSANNA”. Vanwege overmatig cocaïne gebruik werd Kimball na “TOTO IV” ontslagen en probeerde daarna zijn leven weer op de rit te krijgen. In 1999 verscheen het Toto album “MINDFIELDS” met de weer in genade aangenomen Kimball en hij bleef lid totdat gitarist Steve Lukather de band in 2008 officieel beëindigde. Vanwege de ziekte van bassist Mike Porcaro kwam de band een paar jaar later weer bij elkaar, maar zonder Kimball. Die heeft in de tussentijd een paar interessante albums uitgebracht, waaronder een samenwerking met 2 (ex) Yes leden in de gelegenheidsformatie Yoso en met de in 2014 overleden Survivor zanger Jimi Jamison. Veel solo albums heeft hij niet gemaakt, maar met “WE’RE NOT IN KANSAS ANYMORE” heeft hij een geweldig album toegevoegd aan zijn oeuvre. Zeer gevarieerd, want het gaat van swingende songs naar stevige rockers en ook de ballads ontbreken niet. De inmiddels 69 jarige Kimball is erg goed bij stem en dat geeft het album het Toto geluid, wat je eigenlijk ook wel verwacht. Voor het componeren en samenzang heeft Kimball de hulp ingeroepen van Dave Barnett, een voor mij onbekende zanger/gitarist, die onder de vleugels van Kimball een mooi visitekaartje aflevert. Bobby Kimball is terug!

avatar van Holden
vigil schreef:
ja die hoes is echt verschrikkelijk, hoe kom je er anno 2016 nog op
Late reactie, maar zowel coverart als titel verwijzen naar de Wizard of Oz. Dorothy werd samen met haar hondje weggevoerd uit Kansas door een wervelwind naar Oz. We're not in Kansas anymore zei ze tegen haar hondje, Toto. Een subtiele sneer richting Kimballs oude band? Concept is prima, uitvoering ietwat corny. Is overigens door een Nederlandse vormgever gedaan.

avatar van Poeha
Prachtig artwork, juist. Toch maar eens gaan beluisteren.