Moby Grape - Grape Jam (1968)

Label: Columbia

1. Never (6:14)
  2. Boysenberry Jam (6:02)
  3. Black Currant Jam (7:09)
  4. Marmalade (14:04)
  5. The Lake (4:02)
  6. Grape Jam #2 * (9:20)
  7. Grape Jam #9 * (9:12)
  8. Bag's Groove * (13:22)
Pieter Paal
Tja, ik denk dat deze jams alleen voor de echte die-hard fans interessant zijn.

Harald
Pieter Paal schreef:
Tja, ik denk dat deze jams alleen voor de echte die-hard fans interessant zijn.

tot nui toe zijn het 5

Harald
Van deze bestaat er nog een tweede versie met volgende tracks:

1 Never
2 Boysenberry Jam
3 Black Currant Jam (Al Kooper piano)

4 Marmelade (Mike Bloomfield piano)
5 The Lake

avatar van Droombolus
Dit was oorspronkelijk een bonus LP die je in de US voor $0.01 bij Wow kon kopen. Naked If I Want To ( #2) komt van Wow en hoort hier dus helemaal niet op thuis, de tracklisting hoort te zijn zoals Harald hierboven aangegeven heeft .......

Als die-hard Grape-nut kan ik met mijn hand op mijn hart verklaren dat ik deze plaat volkomen ruk vind. Never is nog wel aardig vanwegen Mosley's zang, maar voor de rest is het muzikale navelstaarderij. Bovendien is het doodzonde dat Bloomers op de piano te horen is terwijl hier zo'n fijne kans lag voor een gitaar-battle met Jerry Miller......... Jammer jammer jammer !!!

avatar van thesceneisnow
Ik heb de cd-versie van wow met 'grape jam' als extraatje.
Het begint toch erg sterk met 'never' maar daarna is de pret snel over. Overigens staat bij mij niet 'the lake' erop, en is het nummer 'naked if i want to' inderdaad gewoon onderdeel van 'wow' zelf.

avatar van Paalhaas
Ik snap echt niet waarom hier zo'n laag gemiddelde staat! Wat mij betreft beter dan het debuut, al maak ik daar weinig vrienden mee geloof ik. De diverse soorten broodbeleg op dit plaatje zijn echt om je vingers bij af te likken, vooral de zwartebessenjam en de marmelade!

De jams zijn niet heel erg slecht, maar er gebeurt wel weinig. Ze zullen vast plezier hebben gehad toen ze dit inspeelden, maar om er nu (met bonustracks erbij) 70 minuten naar te luisteren gaat te ver. De bonustracks zijn ook duidelijk minder, m.u.v. 'Bag's Groove'.

Ik vind het eerste nummer alleszins schitterend, hoe zijn de andere nummers?